nevjerojatno

Vlaga u domu - možete li zamisliti što je i u kojim količinama stvara?

vlaga
Foto: Thinkstock
1/3
03.11.2015.
u 15:30

Kuhanje, tuširanje, disanje, zalijevanje biljaka..., sve to stvara vlagu u prostoru. A ako nema kvalitetnog odvlaživanja i prozračivanja, dolazi i do velikih problema

Vlaga izaziva pljesan i glivice, a posljedica toga su neugodni mirisi, loša mikro klima, različiti problemi s respiratornim organima i alargijama. Izvori vlage u domu su različiti.

Tako kuhanje stvara do 3 litre vlage dnevno, pranje rublja 0,5 litara po ispiranju, tuširanje i kupanje 1,5 litara po osobi, pranje posuđa do 1 litre dnevno, sušenje rublja 5,0 litara, a disanje 0,2 litara na sat po osobi.

Foto: pixabay

Morate imati na umu da vlagu isparavaju i sobne biljke i to kroz lišće. Ako imate problema s vlagom onda morate pripaziti i na količinu tegli sa zelenilom u stanu, a u slučaju suhog zraka biljke su idealno rješenje.

Foto: pixabay

Svi ovi podaci moraju nas natjerati na razmišljanje o stvaranju bolje mikro klime u domu.

>>Sol, krupna ili sitna, odlično će apsorbirati vlagu u prostorijama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije