štednjak na generalki

Štednjak je ogledalo svake domaćice. Pa neka blista!

pećnica
Foto: Thinkstock
1/2
16.04.2015.
u 12:38

Čišćenje štednjaka dosadan je posao, ali nužan. Ako štednjak redovito čistimo, ni generalka neće biti tako naporna

Bilo da koristite električni ili plinski štednjak, očistite ga nakon svakog kuhanja, jer ako se na ploči nakupi puno masnoće i prljavštine, posao će biti jako težak. Iako postoje različita sredstva za čišćenje pogodna za različite vrste ploča, najbolje je odabrati neko ekološki prihvatljivo sredstvo. Uvijek može pomoći soda bikarbona.

Nakon čišćenja ploču dobro obrišite spužvicom i kuhinjskim papirom do punog sjaja. Skinite gumbe te ih operite u sudoperu. Pri pranju može vam pomoći stara četkica za zube. Njom ćete lako očistiti prljavštinu.

Sodom bikarbonom mogu se očistiti i vrata pećnice. Jednom mjesečno u sapunici treba oprati i filtre iz nape.

Rešetke iz pećnice lakše će se očistiti ako ih potopimo u sapunici i ostavimo nekoliko sati jer će se masnoće lakše skinuti. Za čišćenje unutrašnjosti pećnice preporučljivo je koristiti se mješavinom od 30 g soli, 100 g sode bikarbone i 60 ml vode. Ako upotrebljavate kemijska sredstva, unutrašnjost pećnice jako dobro isperite.

Foto: pixabay

>>Ne bacajte rasparene čarape: evo 6 načina kako ih koristiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije