Revolucionarno

Smještaj za beskućnike u stanovima napravljenim iza jumbo plakata

plakati
Foto: Promo fotografije
1/7
29.06.2014.
u 15:00

Svjetski problem beskućnika svake godine sve je izraženiji, a upraov to potaknulo je DesignDevelop, tvrtku iz Slovačke, da pokuša pronaći način za dostojanstveni život ovih ljudi.

Foto: Promo fotografije

Njihov projekt imena Gregory koristi jumbo plakate i njihov oglašavački prostor kao kulisu za stvaranje doma.

Foto: Promo fotografije

Gradovi su puni prostora sa jumbo plakatima koji su skupi za izradu, održavanje, a njihov najam također nosi vrtoglave cifre.

Foto: Promo fotografije

Stoga su iz DesignDevelopa predložili da se ove, već postojeće strukture, iskoriste tako da se njihova unutrašnjost pretvori u prostor za život koji će se plaćati od najma fasade.

Foto: Promo fotografije

"Osvjetljenje koje se koristi za plakate noću može pokriti sve potrebe jedne osobe koja živi unutra", tvrde iz DesignDevelopa.

Foto: Promo fotografije

Projekt je usmjeren na grad Banska Bystrica u Slovačkoj gdje ga je lako provesti zbog postojeće mreže električne energije i vode, ali može se primjeniti bilo gdje u svijetu.

Foto: Promo fotografije

Trokutasti prostor između plakata dovoljan je za stančić s dvije prostorije. Prva sadrži hodnik, kuhinju, stol, stepenice do kreveta na galeriji i ormar, dok se u drugoj nalazi kupaonica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije