Patricia Urquiola, Philippe Starck...

Slavni dizajneri predstavili kolekciju posuđa za Kartell

kartell
Foto: Promo fotografije
1/12
18.04.2014.
u 12:04

U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća Anna Castelli Ferrieri i Franco Raggi predstavili su Kartellovu "In Tavola" kolekciju, skupinu posuđa od dotad rijetko korištenih materijala i tehnologija.

Tijekom milanskog tjedna dizajna, In Tavola se vratio nakon 35 godina s proizvodima iza kojih stoje Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud, Philippe Starck i neki od najpoznatijih kuhara Italije - Davide Oldani, Carlo Cracco i Andrea Barton.

Patricia Urquiola osmislila je obitelj Jellies - kolekciju tanjura, čaša, zdjela i karafa napravljenu od bojanog prizornog polikarbonata. Svaki komad ima drukčiji uzorak koji je Urquiolu podsjetio na mladost.

Foto: Promo fotografije

"Jellies su trodimenzionalni ukrasi za stol", rekla je Urquioula. "Tanjuri, čaše i vrčevi s balončićima podsjećaju na kristale, a najbolje će izgledati vani kad se mogu igrati svjetlom", objasnila je.

Jean-Marie Massaud predstavio je svoju prvu kolekciju za Kartell imena Namaste. Kolekcija asimetričnog dizajna podsjeća na ravno kamenje, a dolazi u prirodnim bojama - sivoj, crnoj, bež i zagasito narančastoj. Ovi tanjuri mogu se kombinirati u dvobojne aranžmane koji odlično izgledaju.

Foto: Promo fotografije

Slavni Philippe Starck svoju kreativnost pretočio je u Ding Dong staklena zvona za sireve i deserte. Linija nudi prozirne poklopce s podlošcima u nizu boja.

Foto: Promo fotografije

Davide Oldani predstavio je I.D.ish kolekciju boje bjelokosti ili bronce od bojanog melamina. U kolekciji se nalaze tanjuri, tanjuri za juhu te nama omiljeni nagnuti duboki tanjuri, čaše, karaf za vino i pribor za jelo. Svaki komad utjelovljuje kuhinju kakvu ovaj slavni chef želi imati.

Foto: Promo fotografije

"Promatrao sam ponašanje gostiju kad dolaze u restoran, način na koji se ponašaju i jedu. Kako bih provjerio funkcionalnost instrumenata s kojima sam opremio kuhinju u svom restoranu, gledao sam suradnike", objasnio je Davide.

Andrea Berton stoji iza kolekcije Panis B. koju čini zdjela za kruh napravljena u bijeloj, sivoj, narančastoj i žutoj boji.

Foto: Promo fotografije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije