preuređenje doma

Šest poteza za stvaranje luksuznog dojma u domu uz minimalne troškove - prepišite!

lampe rasvjeta ankica
Privatni arhiv
02.01.2023.
u 12:08

Dajte svom prostoru svježinu tako što ćete ove povoljne ideje provesti u djelo!

Vapi li vaš dom za preuređenjem, a budžet vam je "tanak" i nemate novca za opsežno i skupo preuređenje isprobajte ovih nekoliko brzih i jeftinih ažuriranj koja će vaš dom učiniti novijim, većim i luksuznijim. Dajte svom prostoru svježinu tako što ćete ove povoljne ideje provesti u djelo!

Foto: Promo fotografija

Novi premaz na stolariji

Stolarija naglašava značajke vašeg doma, privlačeći dodatnu pozornost na zidove, prozore, stubišta... Novi premaz ovih elemenata  pridonijet će vrhunskom izgledu doma. Prekrijte zastarjelu stolariju svježim slojem bijele boje ili odaberite kontrastnu boju poput crne, za izrazito moderan učinak.

Foto: Promo fotografija

Stvaranje dojma

Visoki stropovi upečatljiva su značajka u mnogim  domovima. Ako fizičko podizanje visine stropa nije unutar vašeg proračuna za preuređenje, poslužite se trikovima kako biste stvorili iluziju višeg stropa. Objesite karnišne bliže stropu i odlučite se za duge, lepršave zavjese kako biste sobi dali veličanstveniji dojam.

Foto: screenshot/facebook

Uložite u tapete

Zidovi s hrabrim uzorcima mogu stvoriti vrhunski dojam, bez velikih ulaganja. Budući da su samoljepljive tapete obično manje skupe od tradicionalnih, čine izvrsnu proračunsku nadogradnju za vaš dom - i puno ih je lakše postaviti. Isprobajte ovaj "zidni tretman" u malom prostoru, kao što je hodnik.

Foto: BoConcept

Kopirajte luksuz

Jeste li ikada primijetili kako je većina luksuznih kuća preplavljena neutralnim bojama? Neutralne sheme boja djeluju mirno, bez nereda. Unesite visoki stil u sobe odabirom neutralnih nijansi, poput podova, namještaja i presvlaka, te korištenjem dodataka za uvođenje hrabrih boja i tekstura. Neutralna baza omogućuje šarenim akcentima da zauzmu središnje mjesto.

Foto: Privatni arhiv

Moć rasvjete

Zamjena starog rasvjetnog tijela momentalno mijenja ambijent vašeg prostora. Posao možete lako obaviti sami, bez potrebe za električarom.

Moćan detalj

Ako vaša kuhinja ima otok (ili ga planirate dodati), razmislite o korištenju tonskih kontrasta. Bojanje otoka u kontrastnu nijansu jednostavan je način da svoju kuhinju oživite bojom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije