Stručna radionica

Radionice u Iverpanovom Izlogu ideja sve su popularnije. Bili smo na jednoj i naučili sve o uređenju interijera

Neva Žganec/PIXSELL
29.02.2024.
u 16:31

Veliki interes kod sudionika izazvali su organoidi, površine izrađene od prirodnih materijala, biljaka iz vlastitog uzgoja s livada Tirola u Austriji i raznih prirodnih sirovina koje kada dodirnete puštaju ugodan miris. Nezaobilazna tema svakako su bile i vrlo trendi kvarcne i porculanske ploče, koje osim što izgledaju vrlo atraktivno, iznimno su otporne i vrlo zahvalne za korištenje

Predstavljanje i upoznavanje s novim inovativnim materijalima, savjetovanje u domeni projektiranja ili pak uređenja interijera – samo su neke od tema iznimno posjećenih radionica koje Iverpan redovito organizira u svom showroomu Izlog ideja na zagrebačkoj adresi Draškovićeva 54. Da ovo mjesto nije „samo trgovina“, govori i atraktivno uređen prostor s raskošnom ponudom materijala i elemenata koje uglavnom ne možete pronaći nigdje u Hrvatskoj, ali i stručno osoblje koje će vam ondje ponuditi i jedno posebno personalizirano iskustvo.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

Kako bi dodatno i što konkretnije svojim kupcima, ali i ljudima iz struke približili što je novo na tržištu ekipa iz Iverpana pametno je iskoristila svoj showroom za spomenute radionice, za koje se provjereno traži mjesto više. Posljednja, koju smo ujedno i posjetili, bila je na temu Elemenata uređenja interijera, a vodila ju je arhitektica Iskra Krznarić, osnivačica studija Skitza, pri čemu joj je podrška bio i Iverpan tim.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

„S ovom radionicom cilj je bio upoznati polaznike sa svim elementima koji sudjeluju u stvaranju izgleda i ambijenta interijera. Željela sam da sudionici na neki način prošire horizonte oko toga na koji sve način i s kojim odlukama, namjerno ili nenamjerno, utječu na prostor kada ga renoviraju, adapatiraju ili uređuju“ objasnila je Iskra  dodavši kako se iz iskustva često događa da se investitori fokusiraju na jedan element i onda nisu svjesni što sve mogu napraviti s prostorom ili pak zanemare elemente i odluke se dogode spontano, nepromišljeno pa često nemaju dobar rezultat.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

Kako bi doskočila svim nedoumicama i osmislila personalizirana prikladna rješenja, prije radionice svi polaznici dobili su upitnik vezan uz vlastite izazove i mogućnost da odaberu jednu prostoriju u svom domu na koju bi se fokusirali kada su u pitanju intervencije. Radionica je bila prilika da uvodno doznaju teorijski dio koji je primjenjiv u svim situacijama, a onda su se sudionici 1na1 fokusirali na vlastite primjere i Iskrine savjete. Sam Izlog ideja uz stručnu potporu Iverpan tima bio je sjajno mjesto gdje su se polaznici uživo mogli upoznati i osjetiti sve materijale koje bi mogli implementirati.

Veliki interes kod sudionika izazvali su organoidi, površine izrađene od prirodnih materijala, biljaka iz vlastitog uzgoja s livada Tirola u Austriji i raznih prirodnih sirovina koje kada dodirnete puštaju ugodan miris. Nezaobilazna tema svakako su bile i vrlo trendi kvarcne i porculanske ploče, koje osim što izgledaju vrlo atraktivno, iznimno su otporne i vrlo zahvalne za korištenje. Neki od sudionika svoj novi dekor pronašli su upravo u famoznom plutu koji je danas sve traženiji materijal u prostorima, a  privukli su ih i tzv. zeleni zidovi, kao i ručno oslikane i rađene keramičke pločice brenda Viúva Lamego. Za one koji su htjeli potencijalno zvučno izolirati neku prostoriju, na radionici su se imali prilike upoznati i s brendom Zintra koji proizvodi akustične panele u svim mogućim formatima koje možete zamisliti bilo u privatnim ili javnim prostorima kojima je cilj ublažiti buku.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

A kako sve spomenuto implementirati u životni prostor sudionika radionice, Iskra je imala sve odgovore i sugestije, pri čemu su  prisutni  čuli i tehničku stranu svega od strane Iverpan tima. Upravo taj koncept učinio je ovu radionicu sveobuhvatnom jer su sudionici došli s nizom neodoumica, a kući otišli zadovoljni s praktičnim i konkretnim rješenjima te prijedlozima.

Foto: Neva Žganec/PIXSELL

„Na radionici o elementima interijera smo imali priliku promišljati i analizirati uređenje interijera te naučiti definirati prostor prema vlastitim prioritetima. Puno naučenog mogu primijeniti , kvalitetnije ću moći promišljati kako uklopiti obloge, dekorativne zidove, komade namještaja i dekoracije u prostoru, ali i kako postići ravnotežu  u estetici prostora. Posebno korisno je bilo čuti ideje i intervencije koje je Iskra savjetovala s obzirom na izazove s kojima su svi došli“ komentirao je Vladimir Benić, jedan od polaznika radionice. I sama Iskra komentirala je kako je radionica bila uspješna, i da joj je posebno bilo drago što su svi bili angažirani od samog početka. „Uspjela sam im prenijeti sve što sam planirala, i više. Prvi dojmovi su bili jako dobri. Svakome sam se uspjela posvetiti i odgovoriti na pitanja, a to mi je bilo jako bitno“ poručila je za kraj Iskra Krznarić.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije