veliko priznanje

Petrinjska Udruga IKS osvojila nagradu International Montessori Award 2022

05.10.2022.
u 08:57

Montessori Grupa, globalni lider u podršci kvalitetnom obrazovanju, prepoznala je rad Udruge IKS i dodijelila im nagradu u kategoriji „Social Impact and Change“

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada International Montessori Awards 2022 organizacijama i pojedincima iz čitavog svijeta koji u svom svakodnevnom radu koriste Montessori pristup u svrhu pozitivnog utjecaja na društvene zajednice, jedno vrijedno priznanje stiglo je i u Hrvatsku. Petrinjska Udruga IKS prepoznata je od strane Montessori Grupe, globalnog lidera u podršci kvalitetnom obrazovanju,  kao organizacija koja izrazito doprinosi dobrobiti zajednice i pozitivnim promjenama u okruženju te je njihov rad, posebice u izrazito zahtjevnom razdoblju uzrokovanom potresima na Banovini, nagrađen u kategoriji Social Impact and Change.

Ovo priznanje svrstalo je petrinjsku Udrugu IKS uz sam bok brojnim borcima za pristup izvrsnom obrazovanju i društvenim promjenama diljem svijeta, među kojima se nalazi i Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, koja je na ovogodišnjoj dodjeli nagrađena za svoj serijal priča “Storytime with Fergie and Friends”.

„Od 2003. godine činimo sve što možemo da u našem okruženju budemo pokretač promjena - promičemo uključivost, prihvaćanje različitosti i osnaživanje svih pripadnika naše zajednice. Montessori pristup pokazao se kao najbolji način i smjer koji koristimo u našim brojnim projektima te na taj način ostvarujemo rezultate na koje smo doista ponosni. Sljedeće godine obilježavamo jubilarnih 20 godina rada, a ovo priznanje je kruna svega što činimo kako bismo u našu zajednicu integrirali vrijednosti za koje smatramo da su ključne u stvaranju uključivog, poticajnog i uspješnog društva“, izjavila je u povodu dobivanja nagrade Nadja Matešić iz Udruge IKS.

Leonor Diaz Alcantara, izvršna direktorica Montessori Grupe, u povodu uručenja ove vrijedne nagrade Udruzi IKS izjavila je: “Izuzetno mi je drago da smo prepoznali mlade i vrijedne ljude iz Udruge IKS koje smo podržali u njihovim naporima i trudu usmjerenima na podizanje kvalitete pružanja neformalnog obrazovanja za djecu i mlade, istovremeno jačajući koheziju zajednice. Ova nagrada odlazi potpuno zasluženo u njihove ruke, jer već neko vrijeme kroz radionice i projekte nadahnute Montessori pristupom, koji je u središtu njihovih društvenih inicijativa, daju izuzetno velik doprinos zajednici u kojoj djeluju”.

Volonteri Udruge IKS neprestano uče o Montessori metodama i kako ih primjenjivati u svakodnevnom radu, a nerijetko ističu jedinstvenost programa, prilagodljivost svemu što rade i iznimno zanimljive lekcije kao vrijednost edukacija kroz koje prolaze.

Nova prilika za edukatore u Hrvatskoj za postizanje uspješnih rezultata prilikom provođenja Montessori pristupa - Montessori grupa i Chartered College of Teaching nastavili suradnju.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije