Kultura stola

Ovo su male tajne kako za stolom uživati sa stilom

Ovo su male tajne kako za stolom uživati sa stilom
Foto: Dom i vrt
1/14
19.05.2013.
u 16:06

Potrudite se da svaki obrok postane doživljaj

Obrok, bez obzira na to je li riječ o najjednostavnijem doručku, laganoj večeri ili svečanom ručku, puno je više od pukog hranjenja. Uz malo dobre volje i nešto mašte može postati prava gozba, čak i u rijetkim situacijama kada domaćica nije na vrhuncu zadatka. Boje igraju važnu ulogu pri serviranju hrane, a bijela je kraljica stola i s njom nikada nećete pogriješiti.

Keramički noževi u praktičnom stalku 220 kuna komad, Lesnina

Što je doručak bez brkova? Stalci za jaja za dobar početak dana. set od četiri komada, 140 kuna, online shop Impressionen

Simpatičan pribor za jelo s porukom, set od četiri komada, 150 kuna, online shop Impressionen

Mjehurići vole vitke čaše kako bi do ''poljupca'' razvili skrivene mirise. Držite je uvijek za dršku, nikad za tijelo

Šarene šalice za bijelu kavu, set od četiti komada, oko 180 kuna, Butlers

Žestice na ledu najbolje se ljuljaju u manjim i širim čašama debljeg stakla i kompaktnog dna

Hrana i plavi te zeleni tonovi ne vole se pa izbjegavajte ovakve kombinacije te im prepustite mjesto na stolnjacima, podlošcima, detaljima...

Ma koliko vam se činilo pretjeranim, servirajte obrok u tanjuru sa svim potrebnim priborom, čašom, podloškom i salvetom. Jedite onda kad imate vremena jer ćete se koncentrirati na jelo i uživati baš u svakom zalogaju. Pa makar i za doručak izvlačili bakinu srebrninu... U slast!

NE PROPUSTITE: Stoliću, pusti me da šaram po tebi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije