MALI TRIKOVI

Tri načina kako očistiti i dezifincirati madrac

čišćenje
Foto: Thinkstock
1/5
01.11.2015.
u 19:42

Osvježite svoj madrac. Za taj posao bit će vam dovoljno tek nekoliko minuta, a bit će dezinficiran i mirisan

Mrlje s madraca lako se mogu očistiti ako nekoliko žlica sode bikarbone dodamo u vodu pa krpom od mikrofibre trljamo nečistoću. Ako nemate krpu od mikrofibre, može pomoći i stara četkica za zube. Dobar pomagač je otopina sode bikarbone, bijelog octa i limuna.

Vodikov peroksid je koristan sastojak za čišćenje, posebno može biti učinkovit ako moramo tretirati tvrdokorne mrlje od krvi.

Foto: pixabay

Ako je madrac umrljan krvlju, nekoliko kapi vodikovog peroksida nakapajte izravno na mrlju. Ipak, tu treba biti oprezan, pa kako će tkanina madraca reagirati na vodikov peroksid provjerite negdje na rubu madraca.

Prašina, grinje i ostale nečistoće iz madraca odlično se mogu odstraniti i pomoću pare. No, nakon čišćenja pomoću pare madrac se mora dobro osušiti.

Foto: pixabay

Najbolje bi to bilo sušenje za vrijeme sunčanih dana, no sad je zimsko vrijeme pa je bolje madrac ostaviti u toploj sobi i sušiti ga do potpune suhoće, uz povremeno okretanje svakih nekoliko sati. Ukoliko ga dobro ne osušite, postoji opasnost da se stvori plijesan.

Očišćeni i suhi madrac može se osvježiti i s nekoliko kapi čajevca. Čajevac dezinficira i ugodna je mirisa.

Foto: pixabay

Inače, svjesni smo da su alergije sve prisutnije u našim životima. Mnoge su izazvane kemijskim sredstvima za čišćenje, stoga kad god je to moguće koristite provjerena eko sredstva za svakodnevno čišćenje.

Foto: pixabay

>> Sol, krupna ili sitna, odlično će apsorbirati vlagu u prostorijama

Komentara 1

Avatar cleandreams
cleandreams
13:32 28.11.2019.

POTEMA je jedino dokazano i od njemačkog instituta certificirano riješenje za antibakterijsko dubinsko čišćenje madraca. CLEAN DREAMS (obrt za čišćenje madraca) čisti sve madrace od grinja i svih čestica koje se nalaze u njemu i to u vašem domu, i madrac se može odmah koristiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije