carstvo najmlađih

Odlične ideje za preuređenje dječje sobe, čak i one jako male kvadrature

H&M Home
25.12.2022.
u 06:00

Ovaj prostor treba urediti tako da zadovoljava sve funkcije potrebne za djetetov uzrast i interese, ali i da se dijete u njemu osjeća sigurno i da mu se – sviđa

Zimski praznici mnogim su roditeljima idealno vrijeme za (pre)uređenje dječjih soba. Najveći problem pritom, pored budžeta, predstavlja mala kvadratura.

Foto: H&M Home

Ovaj prostor treba urediti tako da zadovoljava sve funkcije potrebne za djetetov uzrast i interese, ali i da se dijete u njemu osjeća sigurno i da mu se – sviđa. U organiziranju dječje sobe najviše muke roditeljima zadaje nedovoljan broj kvadrata. Naročito to dolazi do izražaja kada sobu dijeli dvoje ili više djece.

Foto: H&M Home

Kada je dvoje djece u sobi male površine, najbolje je rješenje krevet na kat. No, ako niste za tu opciju ili vam se više sviđa da na zidu osmislite prostor za pohranu, tada možete birati opciju kreveta s dodatnim ležajem, koji se izvlači ispod “glavnog” kreveta.

Foto: H&M Home

Kreveti na kat štede prostor jer ste na istoj površini smjestili dva ležaja. Ali, možete dodati i treću funkciju: ormare za garderobu i ostale stvari. Gornji ormari osmišljeni su za stvari koje dijete ne treba svakodnevno, a donji za one koje često koristi i koje su lako dostupne njegovoj visini.

Foto: H&M Home

Kao i kreveti za odrasle, i oni za djecu mogu imati opciju skladišnog prostora ispod kreveta podizanjem madraca. Ovo je idealno mjesto za spremanje stvari koje dijete ne koristi svakodnevno – stare igračke koje želi zadržati te se povremeno poigrati s njima, opremu za skijanje ili ljetovanje, deke, posteljinu, poplune…

Foto: H&M Home

Ova varijanta preporučuje se u situacijama kada vam je potreban dodatni prostor ispod kreveta, ali nema dovoljno mjesta da se ladice mogu izvlačiti.

Zidove je, osim za krevete na kat ili stavljanje “mosta”, pametno iskoristiti i za police na koje ćete smjestiti knjige, igračke, ali i druge stvari. Kombinacijom zidnih polica s ormarićima odnosno otvorenih i zatvorenih dijelova, moći ćete u njih pohranjivati i stvari koje ne trebaju biti vidljive ili ne biste htjeli da skupljaju prašinu. Osim iznad radnog stola, što je praktično jer su knjige djetetu nadohvat ruke, ovakav komad namještaja može se nalaziti iznad kreveta.

1/13

Kutevi uglavnom ostaju neiskorišteni dijelovi sobe. Kada je mala soba u pitanju, onda svakako treba “staviti u funkciju” i ovaj dio. Jedna od najboljih ideja je svakako kutni ormar – uštedjet ćete na prostoru, a nećete izgubiti na funkcionalnosti. Kutni koncept naime povećava kapacitet prostora za pohranu, a pametnim raspored olakšan je pristup svim policama u njemu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije