Promo

Nova generacija hladnjaka
 - recite zbogom 
odmrzavanju

Gorenje
07.05.2019.
u 10:54

Kada donesete hranu s duljim rokom trajanja, smjestite je u stražnjem dijelu hladnjaka, iza proizvoda koji su već neko vrijeme u hladnjaku i koji se bliže isteku roka trajanja. Tako takve namirnice neće ležati zaboravljene straga u hladnjaku

Zašto svježe voće i povrće ponekad izgleda loše samo nekoliko dana nakon što ste ga kupili? Poželite imati vrt odakle biste mogli jednostavno uzeti dobru svježu hranu kada to poželite. Oni koji to mogu prilično su sretni – ali što je s nama ostalima? Iznimno važno što morate znati o hrani je ovo: presudan je način kako pohranjujete hranu u hladnjak.

Foto: Gorenje

Prvo, nema mjesta koje bi bilo idealno za sve namirnice. Svakoj namirnici potreban je vlastiti okoliš. U Gorenju su stoga stvorili pametan hladnjak koji pruža savršenu, stabilnu mikroklimu svakoj namirnici. Napredna senzorska tehnologija pomaže stvoriti stalan, idealan okoliš unutar hladnjaka temeljen na korisnikovim potrebama i navikama. Konstantna temperatura i razina vlage održavaju hranu dulje svježom i zdravijom – veća korist, manji gubitak. Uđite u Gorenje ION generation hladnjak koji upotrebljava napredan sustav usklađivanja zraka, vlage i temperature MultiFlow 360°. Zahvaljujući 14 ventilacijskih otvora, na svakoj se polici održava jednaka temperatura tako da nema opasnosti od smrzavanja hrane u hladnjaku. U kombinaciji s tehnologijom IonAir to omogućava idealan okoliš, prirodnu mikroklimu svoj svježoj hrani. Sustav MultiFlow uvodi zrak kroz brojne ulazne otvore i omogućava njegovo kruženje po cijeloj unutrašnjosti aparata dok IonAir unosi u hladnjak anione – sićušne prirodne pročistače zraka koji pribavljaju svježi, kisikom bogat zrak.

Također biste trebali znati da temperatura unutar hladnjaka mora ostati upravo iznad 0 °C kako bi hrana ostala zdrava. Nova generacija hladnjaka Gorenje upotrebljava izuzetnu tehnologiju hlađenja AdapTech, prvi program za hladnjak s pravom memorijom koji bilježi koliko se često otvaraju i zatvaraju vrata hladnjaka i prilagođava ključna svojstva hlađenja korisniku. Što to ustvari znači? To znači da će vaš hladnjak zapamtiti kada ga obično otvarate i da će u skladu s tim automatski pojačati hlađenje. Dva su razloga zašto je to dobro: prvo, na hranu ne utječe negativno povećanje temperature kada su vrata otvorena i drugo, temperatura u hladnjaku ostaje niska i konstantna. S hladnjacima Gorenje nove ION generacije prestat ćete bacati hranu i imat ćete stalno svježe i zdrave namirnice. To je savršeni način održavanja vaše hrane – i tijela – u najboljoj mogućoj formi.

Foto: Gorenje

Ladica ZeroZone je baš onakva kako izgleda – ladica s konstantnom temperaturom oko 0˚C, savršena za pohranjivanje mesa i ribe budući da pomaže sačuvati sve njihove prirodne sokove i hranjive tvari. Hrana u ladici ZeroZone ostaje svježa do tri puta dulje nego obično, zaštićena je od štetnih bakterija a nudi se u naprednim modelima ION generation. Slično, ladica FreshZone održava hranu svježom pri konstantnoj temperaturi od oko 3 °C te je idealna za pohranjivanje voća i povrća. Ladica FreshZone smještena je u donjem dijelu hladnjaka koji je i najhladnije mjesto u hladnjaku i može se naći i u osnovnim modelima ION generation. Hrana se ovdje osjeća dobro jer su njezina svježina, prirodan miris i boja sačuvani do dva puta dulje nego obično. Za kraj, sustav NoFrost Plus, osigurat će zamrzavanje svih namirnica u zamrzivaču bez nepotrebnog stvaranja leda i inja što će osigurati manju potrošnju električne energije, bolju preglednost namirnica u zamrzivaču i više slobodnog vremena jer neće biti potrebno ručno odleđivanje zamrzivača. Novi su hladnjaci ekonomični i nude inteligentne sustave hlađenja te dobro organiziranu i preglednu unutrašnjost.

Zahvaljujući novim tehnologijama, donose brojne dobrobiti vašoj hrani.

Redovito radeći 24 sata dnevno, sedam dana tjedno tijekom cijele godine, hladnjaci i zamrzivači su među najvećim potrošačima energije u svakome kućanstvu. Oni mogu potrošiti više od četvrtine cjelokupne električne energije u kući! Loš smještaj aparata i previsoka temperatura okoliša mogu povećati potrošnju. Rashladno-zamrzivački aparat proizveden prije deset godina ili ranije može potrošiti triput više od novijih modela koji posjeduju napredne tehnologije.

Zamjena nekog starog aparata novim može dovesti do priličnih ušteda u našem računu za struju; a svaki je ušteđeni kilovatsat prilog i očuvanju okoliša. Napredne tehnologije i inteligentno hlađenje u novim hladnjacima omogućit će i najbolje pohranjivanje svježe hrane i unaprijediti vašu prehranu.

Foto: pixabay

Unatoč suvremenoj tehnologiji i metodama pohranjivanja, puno hrane propadne i baci se svake godine* u prosječnom kućanstvu. Često je to rezultat neodgovarajućeg pohranjivanja hrane. Stoga nova generacija hladnjaka iz Gorenja ima bolji raspored i organizaciju prostora za pohranjivanje. Značajna svojstva odjeljka zamrzivača uključuju XXL ladicu SpaceBox namijenjenu pohranjivanju velikih komada kao i funkcije FastFreeze i XtremeFreeze za brzo i intenzivno zamrzavanje na –24 ili –30 °C što održava kakvoću i hranjivu vrijednost zamrznute hrane na dugi rok.

Kombinirani hladnjaci Side by Side savršen su izbor za sve one koji žele pogodan i učinkovit način očuvanja svježine hrane, i to većih količina. Kombinirajući moderan dizajn, naprednu tehnologiju i prostranu unutrašnjost, ovi rashladni uređaji omogućuju jednostavan pristup namirnicama, kao i njihovo organizirano pohranjivanje.

Zahvaljujući velikom volumenu, hladnjaci SideBySide iz Gorenja mogu podnijeti pohranjivanje veće količine namirnica, što će osigurati manji broj odlazaka u nabavku namirnica, ali i pomoći prilikom kvarenja hrane, ne samo održavanjem svježine nego i boljom preglednošću u hladnjaku pa ćete u svakom trenutku moći vidjeti gdje ste što pohranili.

Nije ni čudo da ćete se zaljubiti u njih na prvi pogled.

Kao i kod klasičnih hladnjaka tako i kod ovih modela, tehnologija NoFrostPlus – najbolji sustav hlađenja, spriječit će nakupljanje leda i inja u zamrzivaču, pa će potreba za ručnim odmrzavanjem biti eliminirana. U nekim modelima pronaći ćete i automatski ledomat s dispenzerom za vodu koji će olakšati vruće ljetne dane, a tome će pomoći i HomeBar opcija koja nudi hladne napitke pri ruci, bez otvaranja vrata hladnjaka. 
Zdrava i kvalitetna hrana put je prema zdravom tijelu. Zahvaljujući ovoj generaciji hladnjaka Gorenje, izvrsna zdrava svježa hrana može uvijek biti pri ruci. Inteligentni sustavi hlađenja odgovorni su za vaše dobro i vaš obiteljski proračun. Stvaranjem prvorazrednih uvjeta pohranjivanja i održavanjem hrane na dugi rok, oni smanjuju na minimum količinu hrane koju ćete baciti. Jeste li među onima koji odbrojavaju dane do odlaska na omiljeno mjesto na tjedan ili dva?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije