Kućni ljubimci

Kako ukloniti neugodan miris mačjeg urina?

mačji urin
Foto: Thinkstock
1/2
11.08.2015.
u 08:30

Ako se mačka pomokri na pod, mrlju tretirajte novinama, octom i sodom bikarbonom

Ako se mačka popiškila na pod, na to mjesto stavite novinski papir ili papirnate ručnike pa držite dok se tekućina ne upije. Ponovite postupak, sve dok površina ne bude sasvim suha.

Slijedi dezinfekcija: pomiješajte bijeli vinski ocat i vodu u omjeru 50:50 i tamponirajte mjesto desetak minuta. Ocat će neutralizirati amonijak iz mokraće.

Foto: pixabay

Pripremite žlicu sode bikarbone i pospite je po mjestu gdje se mačka pomokrila. Soda bikarbona apsorbirat će sve mirise. Sve radite u rukavicama od lateksa.

Sodu bikarbonu usisajte. Posao je završen.

>>Ne bacajte polomljene tegle, mogu biti itekako korisne

Ključne riječi

Komentara 1

VL
vlatka100
15:03 11.08.2015.

kupi freshwave iaq i pošpricaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije