za potpuni užitak

Prvu jutarnju kavu pijte na čistom balkonu ili terasi

balkoni i terase
Foto: Thinkstock
06.05.2015.
u 08:30

Da bi užitak bio potpun temeljito očistite svoju terasu ili balkon. Prvi korak je temeljito metenje i pranje poda. No, ne zaboravite ni ogradu, svjetiljke...

Prva jutarnja kava na terasi ili balkonu, veliko zadovoljstvo. No, jeste li nakon zime očistili svoj dnevni boravak na otvorenom. Možda vam se na prvi pogled čini da je sve u redu, ali prljaviji je nego što mislite.

Prvi korak je temeljito metenje i skidanje nakupljene paučine.

Foto: pixabay

Ako je pod je betonski operite ga otopinom magnezijeva klorida (tri žlice po litri vode) ili s mješavinom vode i amonijaka. Moguće mrlje od hrđe uklonite sokom od limuna pomiješanog s malo sode bikarbone. Pod od keramičkih pločica operite vodom pomiješanom s malo deterđenta i kasnije dobro isperite.

Drvene podove najbolje je oprati čistom vodom. Imate li mogućnost, terasu ili balkon operite pod jakim mlazom vode, a dobrodošli su i različiti čistači na paru.

Foto: pixabay

Ne zaboravite oprati i ogradu i očistiti svjetiljku. Svjetlo privlači insekte, posebno pauke, a njihove mreže mogu prouzročiti kratki spoj. Da bi užitak bio potpun, osvježite i garnituru za sjednje. Eventualne masne mrlje na podu mogu se politi s malo coca-cole i izribati. Jedina je opasnost da njezin slatki miris privuče mrave.

Foto: pixabay

Imate li tendu operite je vodom u kojoj je stavili nekoliko šaka soli. To će očistiti stare i spriječiti stvaranje novih mrlja od plijesni.

>>Razmislite o ljepljivim pločama umjesto pesticida

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije