na električnu energiju

Najlakši i najkompaktniji bicikl na svijetu

električni bicikl
Foto: Kickstarter.com
1/8
16.07.2015.
u 08:30

Britanski izumitelj Steve Sinclair predstavio je svoj najnoviji rad: sklopivi bicikl napravljen od kružnih dijelova koji se preklapa u paket-torbu visok svega 50 cm

Poznati britanski inovator Steve Sinclair predstavio je ovih dana svoju viziju bicikla 21. stoljeća. Riječ je o najlakšem i najkompaktnijem električnom biciklu na svijetu koji se sklapanjem pretvara u torbu s ručkom, pomalo nalik na onu koja služi za odlazak u kupnju ili tržnicu.

Predstavljanjem je Sinclair pokrenuo i crowfunding za masovnu proizvodnju svoga laganog sklopivog vozila na dva kotača čiji je promjer u 'komprimiranoj' verziji svega 13 centimetara, a sve to zahvaljujući svome teleskopskome dizajnu. Zbog njegova veličine idealan je za bilo kakvo putovanje – od obične vožnje autobusom ili tramvajem na posao, pa sve do vlaka i aviona.

Foto: Kickstarter.com

– Ovaj praktični električni bicikl je super rješenje za sve koji žele imati više slobode i zabave u svome svakodnevnom kretanju te da ne budu ovisni o javnom prijevozu. Na svoje destinacije mogu doći brže, usput se rekreiraju i oslobađaju negativne energije – na svoj cilj uvijek će stići raspoloženi – kaže Sinclair.

Foto: Kickstarter.com

Također, bicikl je praktičan jer štedi i prostor kod kuće, ali i na radnom mjestu – kada ga sklopite, možete ga držati pored radnog stola u uredu, a da nikom neće smetati. Dovoljno je samo okrenuti pedalu i on se počinje pokretati pomoću električne energije zahvaljujući punjaču s baterijama od 24V koji se nalazi s prednje strane.

Napajanje je vrlo jednostavno – dovoljno je skinuti patronu i napuniti je na izvoru električne energije. S jednim punjenjem moguće je prijeći 25 km. Display na prednjoj strani pokazuje koliko kilometara se još možete voziti na električni pogon. No, nema problema ako se baterija isprazni – još uvijek ga možete voziti kao normalan, mehanički bicikl.

Foto: Kickstarter.com

>>Drveni bicikl idealan za grad i one dubljeg džepa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije