STAKLO, KAMEN I DRVO

Luksuzan dom okružen zelenilom u kanadskom predgrađu

kuća kanada
Foto: CCM2 Architects
1/13
04.02.2016.
u 12:00

Kuća u Quebecu od 510 četvornih metara, namijenjena četveročlanoj obitelji, plijeni pažnju prije svega svojim lijepim pročeljem

U pregrađu Quebeca, glavnog grada istoimene kanadske pokrajine osvanulo je prošle godine atraktivno zdanje, moderna i prostrana urbana vila koja se proteže na 510 četvornih metara.

Vlasnici, četveročlana obitelj poželjela je dom na periferiji koji će imati prostora za bazen i vrt te biti okružen privatnim kućama, mirom i prirodom. Kvart u kojem se kuća nalazi okružen je mnoštvom stabala, ima dva parka, rijeku koja protiče njime te šumu u blizini što ga je učinilo idealnom lokacijom.

Foto: CCM2 Architects

Zadatak su vlasnici povjerili kvibeškom studiju CCM2 Architects koji je napravio suvremenu, modernu građevinu u obliku slova L koja svojim pročeljem, djelomično obloženim tamnim drvetom i sivim kamenom, savršeno korespondira s okolišem.

Što se tiče unutrašnjosti, obitelj je imala vrlo jednostavne potrebe: da dnevna zona bude prostrana i prilagođena njihovu načinu života te da se uredi u modernom stilu bez previše detalja, te da domom dominiraju prirodni smeđi tonovi koji će mu dati toplinu i ugodu.

Foto: CCM2 Architects

Kuća se sastoji od dvije etaže s podrumom u kojem su i dvije garaže, velike otvorene dnevne zone i gostinjske sobe u prizemlju, glavne spavaće sobe te dviju dječjih soba kao i radnog kabineta na prvom katu. Na gornjoj etaži nalazi se i mala lounge zona sa bijelim kožnim naslonjačem koja nudi uživanje i pogled na cijeli kvart.

Iz nje se, kao i iz glavne spavaće sobe izlazi na veliku terasu opremljenu udobnom garniturom od tamnosmeđeg ratana.

Foto: CCM2 Architects

Maleni bazen nepravilna oblika koji se nalazi u dvorištu bio je prijedlog arhitekata koji su vlasnici prihvatili, budući da se izvrsno uklapa u koncept eksterijera i ne zauzima puno mjesta.

Foto: CCM2 Architects

>>Različite fasade na kući u Torontu naglašavaju važnost privatnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije