HIT SEZONE

Želite postići efektnu promjenu u domu? Koristite marsala boju!

marsala
Foto: Shutterstock
29.04.2015.
u 08:30

Svake godine određene boje nametnu se kao hit u interijerima. U 2015. to je marsala, boja vrste vina koje dolazi sa Sicilije

Iako nam se čini da gotovo ništa ne može narušiti vladavinu bijele, novi trendovi koje najavljuju dizajneri upućuju na to da bi se ipak moglo dogoditi da bijela više ne bude omiljena boja. Prema njihovim prognozama, na prvo mjesto dolaze boje marsale.

Stručni žiri tvrtke Pantone proglasio je marsalu bojom godine, a njezina dominacija preselila se iz interijera i na odjeću i nakit. Pantone je svoj izbor obrazložio time što ova boja daje osjećaj snage i pouzdanosti, temeljitosti, punoće i sofisticiranosti.

Neobično ime ove crveno-ljubičaste nijanse dolazi od vrste desertnog vina sa Sicilije. Njezin suptilan i nenametljiv štih svakom će interijeru dati eleganciju, toplinu, ali i dozu glamura. Stručnjaci preporučuju da marsalu kombinirate s neutralnim krem nijansama. Za one smjelije marsala i zlatna idealan su spoj.

Za vas smo pripremili nekoliko proizvoda iz dućana koji su se zaodjenuli u ovu hit boju. Nadamo se da će vam biti dovoljno inspirativni da razmislite o marsali u svome domu...

Foto: Promo fotografije
Fotelja s tabureom, Emmezeta, 1999 kn

Foto: Promo fotografije
Ukrasni svileni jastuk Portland, Harvey Norman, 99 kn

Foto: Promo fotografije
Visilica od čelika, Bauhaus, 449 kn

Foto: Promo fotografije
Metalni čajnik Count, Bella Forma, 265 kn

Foto: Promo fotografije
Kožna kutna garnitura, Lesnina 9999 kn

2015: Trendovi slave drvo, kamen i metal, sivu, zelenu i čudesnu marsala boju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije