USPJEH DOMAĆEG DIZAJNA

Hrvatska klupa na novoj atraktivnoj šetnici u Strassbourgu

klupa strassbourg
Foto: studio Manufakturis
1/9
18.06.2015.
u 16:00

Rad ženskog dizajnerskog kolektiva okupljen pod imenom Manufakturist našao je svoje mjesto na karti Europe

U Strassbourgu, na prekrasnoj novoj šetnici koja se proteže od zgrade Vijeća Europe i Europskog suda za ljudska prava pa sve do Europskog parlamenta svoje je mjesto našla i jedna zanimljiva klupa "made in Croatia" koja plijeni pažnju svojim dizajnom.

Riječ je o radu domaćeg studija Manufakturist koji čine četiri dizajnerice – Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf – koji je predstavljen na nedavnom otvaranju šetnice te predstavlja Republiku Hrvatsku.

Naime, grad Strasbourg inicijator je i provoditelj projekta “Benches for Europe” koji prema urbanističkom planu grada pretpostavlja šetnicu gdje je postavljena prva faza projekta sa 8 od 28 klupa od kojih svaka pojedinačno predstavlja jednu državu članicu Europske unije.

Foto: studio Manufakturis

Cilj projekta “Benches for Europe” promovirati je kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, dok će sama šetnica podići kvalitetu života građana grada Strasbourga te povećati turističku atraktivnost grada. Projekt promovira razmjenu iskustava i dobrih praksi između kolega dizajnera — predstavnika zemalja članica Europske unije.

Foto: studio Manufakturis

Ovaj odabir javno je priznanje kvalitete profesionalnog djelovanja ženskog dizajnerskog kolektiva Manufakturist te autoricama predstavlja iznimnu čast posebice zbog europskog konteksta cijelog projekta u kojemu je hrvatski dizajn ravnopravno predstavljen zajedno s proizvodima europskih kolega i proizvođača. Hrvatsku klupu podržale su Hrvatska gospodarska komora i Zaklada hrvatska kuća.

>>Radovi domaćih dizajnera nagrađeni prestižnom Red Dot Awards

Komentara 1

MI
microlion
19:07 18.06.2015.

Krasna klupa. No da su je postavili u Zagrebu, u roku dva sata bila bi uništena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije