250 godina slavne tvrtke

Kristal kralja Luja XV u slavljeničkom izdanju

baccarat
Foto: Promo fotografije
1/4
29.01.2014.
u 15:56

Kako bi proslavili veliku godišnjicu francuska tvrtka Baccarat predstavila je doista impresivan kristalni set za šah

Francuski proizvođač kristala Baccarat, kojeg je davne 1734. u istoimenom gradiću osnovao kralj Luj XV, ovih dana slavi svoju 250. godišnjicu postojanja.

Kako bi proslavili u stilu, vrhunac svog umijeća odlučili su predstaviti u obliku seta za šah koji je osmišljen u suradnji s japanskim dizajnerskim studijom Nendo.


Ručno rađeni set od 32 figurice sastoji se od prozirnog i tamnoplavog kristala, a za preciznu izradu svake figurice bilo je potrebno više od 200 sati!

Set je izrađen u ograničenim količinama, a inspiracija za figurice pronađena je u motivima kraljeve krune, kraljine haljine i biskupovog šešira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije