U Kastvu

FOTO Bijela školjka s pomno biranim komadima i detaljima

Kastav
Foto: Josip Regović
1/23
10.07.2015.
u 08:30

Obiteljsku kuću u Kastvu uređivao je matuljski dizajner interijera Elis Moschella. Prostorno podijeljena je u tri zone - dnevnu, spavaću i hedonističku

Stube koje vežu prizemlje i prvi kat kuće u Kastvu imaju, uz funkcionalnu, i svoju arhitektonsku vrijednost u prostoru, uz moderni minimalistički namještaj uspješno je integrirano i nekoliko baroknih komada, poput komode ili lustera, a dominantna bijela pomiješana je s diskretnim tapetama srebrno-sive nijanse ili ponekim tamnijim komadima... Prve su to dojmljive slike zanimljivog interijera ove obiteljske kuće. Unutrašnjost interijera uređivao je matuljski dizajner interijera Elis Moschella iz Studija Moschella.

Moderno i dinamično

U kući stanuje mlada dinamična obitelj pa je koncept temeljen na tri zone – dnevnu, spavaću i zonu iznenađenja u prizemlju.

– Otvoreni koncept dnevne zone, koja je zbog položaja i kosine građevinske parcele s jedne strane, djelomično u prizemlju, a djelomično na prvom katu, bila je ideja od koje smo krenuli s uređenjem – ističe Elis Moschella te dodaje kako o stilu uređenja nisu uopće dvojili jer su vlasnici željeli moderan i dinamičan prostor.

Foto: Josip Regović

Iako su postavljene uza sam zid, stube vizualno dominiraju dnevnom zonom. Doimaju se kao da lebde na vertikalnom dijelu konstrukcije.

Foto: Josip Regović

Gazišta su napravljena od oplemenjenog hrasta u prirodnoj boji. Takve su i hrastove planjke na podu, dužine dva metra, bez godova. Između ulazne zone i dnevnog boravka postavljena su staklena dizajnerska vrata s cvjetnim uzorkom, napravljenom na podlozi od kaljenog stakla. Motivi su izvedeni tehnikom pjeskarenja. U blagovaonici je okrugli stol sa stolcima u boji kuhinjskih fronti. One su stilske, ali u modernoj izvedbi.

Foto: Josip Regović

Nad stolom dominira raskošan luster. Rasvjeta u cijelom interijeru kombinacija je klasične i ugradbene. Posebno je zanimljiva viseća staklena kugla u hodniku koja se upaljena noću doima poput mjeseca na horizontu. Odmah uz blagovaonicu je i velika staklena stijena koja vodi na natkrivenu terasu, s koje se pruža uvijek zanimljiv pogled na cijelu Kvarnersku rivijeru, Krk i Učku.

Dio dnevne zone čini još radna soba s ormarima od zida do zida u različitim bojama i pomičnim radnim stolom te atraktivno uređena kupaonica. Uz pomno birane kupaonske elemente, tu je i zanimljivo dizajnersko ogledalo. U spavaćoj je zoni na katu roditeljska i momačka soba. Očekivano, s obzirom na to da je sin vlasnika kuće veliki navijač NK Rijeke, njegova soba uređena je u bijelo-plavoj kombinaciji, a roditeljska slijedi izbor boja iz ostalog dijela stana.

Foto: Josip Regović

Zona iznenađenja

Prizemlje kuće uređena je u sasvim drugom stilu – s masivnim namještajem, Tiffany lampama, mozaikom na podu u obliku Ruže vjetrova koji je radila akademska kiparica Petra Juračić. To je mjesto u kojem se često vlasnici druže s prijateljima.

Foto: Josip Regović

– Tu smo napravili svevremenski prostor, tu vrijeme stoji, tu počinje hedonizam. A istodobno se tu i kuha na centralno postavljenoj žarnoj ploči i opušta uz šank i vinoteku – istaknuo je Elis Moschella.

Prostorom dominira veliki stol, a za hladnijih dana toplinu osigurava peć od gize (metala) s otvorenim ognjištem i škrinja za drva. Veći dio namještaja pripada ottocento stilu, s jednostavnim profilima, koji je napravljen od masivnog drva. Dio zida je ”odjeven” u autentični kastavski kamen sivac. Na jednom od zidova je i slika Maura Stipanova, reminiscencija na Kvarner. Kuća ima i lijepo uređenu okućnicu s travnjakom i nekoliko voćki uz mediteransko bilje, kamenjar...

>>Foto-luksuzni-stan-u-centru-zagreba-s-stihom-dalekog-istoka-1013026

Ključne riječi

Komentara 1

ŠO
Šokac1
22:45 10.07.2015.

Osim stuba, komode ispod njih i kuhinje ostatak interijera je "parada kiča". Skupi promašaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije