Dobro je znati

Moćne namirnice koje će kožnom namještaju vratiti sjaj

namještaj
Foto: Thinkstock
1/4
18.11.2015.
u 14:00

Namještaj od kože može trajati godinama i uvijek izgledati atraktivno i elegatno. Potrebno ga je samo redovito održavati. Evo i kako!

Da biste očistili namještaj od kože potreban je bijeli ocat, laneno ulje, krpa za prašinu, eterično ulje po izboru, krpa od mikrovlakana i staklenka s poklopcem. Ponajprije fotelje, trosjed ili stolce prebrišite krpom za prašinu.

U staklenki pomiješajte ocat i ulje u omjeru 1:2, zatvorite staklenku i snažno protresite.

Foto: pixabay

Želite li dobivenom sredstvu za čišćenje dati mirisnu notu koja će ukloniti i miris lanenog ulja, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru.

Foto: pixabay

Namočite krpu u otopinu i kružnim pokretima tretirajte kožni namještaj. Nakon što ste premazali cijeli namještaj pustite da tako odstoji 8-10 sati, to je vrijeme potrebno da koža upije pripremljeno sredstvo za čišćenje. Nakon toga sve pređite krpom od mikrovlana. Tretman je preporučljivo ponoviti svakih 2-3 mjeseca.

Foto: pixabay

>> Kako najjednostavnije očistiti srebrni pribor za jelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije