Veselo prizemlje

FOTO Zavirite u zagrebački stan slikarice Nikoline Ivezić

FOTO Zavirite u zagrebački stan slikarice Nikoline Ivezić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
18.04.2013.
u 09:28

Svaki mjesec u svom domu napravi nešto novo – ruši, boji, patinira...

Kad je netko kreativan, spretan s alatom i različitim materijalima, ima puno elana i voli promjene u interijeru, onda ga može mijenjati kad god poželi. Upravo to karakterizira stan akademske slikarice Nikoline Ivezić. Kroza smijeh priznaje kako svaki mjesec nešto promijeni pa tko nije bio u njezinu domu u prizemlju obiteljske kuće u zagrebačkoj Dubravi nekoliko tjedana, uvijek će se ugodno iznenaditi.

Najnovija akcija prošlih tjedana bila je skidanje žbuke sa zida u dnevnom boravku do starih cigli i njihovo konzerviranje.

A kad je s time završila, zidove je osvježila novom postavom slika.

I novom daje svoj štih

– Svaka promjena u interijeru daje neku drugu energiju i novi dojam pa kad mi nešto dosadi, nije mi teško primiti se posla. Kad sam prije nekoliko godina uselila u svoj dom, dogodilo se to zapravo u jednom danu i tako je nastao koncept uređenja korak po korak. I tako se to nastavilo.

Nikolina je izabrala eklekticizam kao stil uređivanja, a princip nešto staro, nešto novo zadržan je i u materijalima i u izboru namještaja. Čak i kad kupi nešto novo, većinom svaki komad namještaja sama doradi. Katkad klasični smeđi ormarić patinira u bijelo, presvlači trosjede i počivaljke, upotpunjuje prostor ugodnim jastučićima.

Trenutačno u prostoru dominiraju bijela i crna kao opreka donedavnim šarenim bojama. Iznimka je samo spavaća soba u kojoj je Nikolina donedavnu crno-bijelu kombinaciju zamijenila crvenom. Crvena je omiljena Nikolinina boja, što se vidi i u njezinim radovima.

Pregača s receptom

Rasvjeta u stanu ima funkciju stvaranja dobre atmosfere. Tako su tu našle svoje mjesto lampe Stanka Beroša, neke s potpisom Kare dizajna, neke pronađene na internetskim portalima.

Posebno su zanimljiv detalj u kuhinji pregače iz Nikoline kolekcije zagrebačkih suvenira. Na njih su ispisane popularne poruke domaćicama, ali i recept za zagorske štrukle.

Nikolina dom dijeli sa svojim starim i najdražim prijateljem, zlatnim retriverom Bonom. Uz stan od sedamdesetak četvornih metara je i Nikolinin atelijer i malo dvorište. Sve tu to ugodna mjesta za druženje i kreativna razmišljanja.

NE PROPUSTITE: Stručnjaci savjetuju kako namještaj prilagoditi prostoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije