Dašak elegancije

FOTO Svečani uskrsni stol: Kako izgleda kad ga uređuju profesionalci

FOTO Svečani uskrsni stol: Kako izgleda kad ga uređuju profesionalci
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
27.03.2013.
u 00:03

Kombiniranje stilova za stolom dopušteno je baš poput stapanja neobičnih okusa hrane u modernoj gastronomiji.

Uređenje stola je izazov jednak onom koji slikar ima pred novim platnom i pripremljenom paletom jer je samo mašta granica u odabiru posuđa i dekoriranju prostora koji će naglasiti umiješnost potpisnika ručka. ŠTO SE KRIJE ISPOD ZVONA? Fine porculanske stijenke skrivaju arome i čuvaju toplinu jela i nakon serviranja. Male zdjelice iskoristite za serviranje raznih vrsta soli

Tim više su to slatke muke kada je riječ o svečanom ručku poput onog uskrsnog koji će za koji dan okupiti obitelji uz birana jela.

Larisa Radin

Larisa Radin, iz tvrtke Radin Grand Gourmet, ekskluzivni je zastupnik za desetke vrhunskih svjetskih brendova kada je riječ o posuđu, priboru, čašama i "asesoaru" koji prati visoku gastronomiju, ali i sjajna poznavateljica trendova kada je riječ o kulturi stola.

POD STAKLENIM ZVONOM... Veliko stakleno zvono ručni je rad berlinske tvornice Hering, a Larisa je pod njega stavila ukrasna jaja. No, prva mu je namjena čuvanje hrane – sireva, kolača, mirisnih tartufa... kako bi oko uživalo u njima, a okus ostao sačuvan

Za Dom &Vrt ekskluzivno je pripremila tri postave svečanog stola – tradicionalnu, dizajnersku i modernu, a svima je zajednička poveznica – Uskrs.

NEŠTO DRUGAČIJE - Ova kolekcija tanjura nosi simboličan naziv Poncho zbog valovitih rubova u sve tri veličine

– To je prigoda da se potrudimo i oko posuđa, jer svakom chefu, ali i domaćici, stalo je do toga da hranom ugodi nepcima, ali i oku. Odabrala sam suđe bijele boje jer ono ni na koji način ne odvlači pažnju od hrane, a njegova jednostavnost dopušta nam da se razigramo u detaljima koje ćemo postaviti na stol – objašnjava Larisa Radin i dodaje:

SEZONSKI - Narcise, jaglaci, tulipani, pa čak i zumbuli dobrodošla su dekoracija, i to u bojama proljeća. Takva je nova kolekcija mlinaca

- Najveći tanjur zamjenjuje podlogu, a slijede ga manji te konačno zdjelica s poklopcem. Pokrivanje hrane ponovo je u trendu i podsjeća na vrijeme kada su ugostiteljstvom vladali metalni poklopci. No, oni su zaista vrlo funkcionalni jer osim što zadržavaju toplinu, pripremate li neke plemenite aromatične namirnice koncentrirat će ih i oduševiti vas u trenutku otvaranja.

Sve ostalo što postavite na stol potpisat će vašu osobnost.

NE PROPUSTITE: Provjerili smo je li isplativije stari namještaj urediti ili baciti

Saznajte kako za malo novca i s puno stila urediti stol za goste

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije