Albert Matošević

Najveći trend su vinilni podovi, i to oni koji vjerno imitiraju parket

Dizajn Pod
25.04.2024.
u 06:00

Ovu obiteljsku tvrtku obilježava i duga tradicija poslovanja temeljena na inovativnim rješenjima u različitim industrijama, prilagođena različitim sektorima. Od stambenih i uredskih prostora do kompleksnih zdravstvenih i obrazovnih ustanova i proizvodnih objekata, tvrtka nudi inovativna rješenja prilagođena različitim potrebama

U svijetu dizajna podna rješenja su dugi niz godina bila vezana uz tradicionalne obloge kao što su keramika i parket, često stvarajući odvojene prostore u domovima ili poslovnim prostorima. Međutim, posljednjih godina sve veći fokus stavlja se na otvorene prostore, fluidnost u dizajnu interijera te podne obloge koje ujedinjuju prostor i pružaju osjećaj povezanosti među prostorijama. Sve je veća potražnja za vizualno atraktivnim podnim rješenjima koja ne samo da oblikuju prostor već i dodaju estetsku vrijednost nekretnini. Upravo takva profesionalna i moderna podna rješenja koja su u skladu sa svjetskim trendovima, potpisuje domaća tvrtka Dizajn Pod koja već 15 godina predvodi industriju profesionalnih podnih rješenja na tržištu regije. Albert Matošević, osnivač i direktor ove obiteljske tvrtke, upoznao nas je s industrijom profesionalnih podnih rješenja te istaknuo najnovije trendove u uređenju interijera.

Foto: Dizajn Pod

– Kao predvodnici u stvaranju inovativnih i profesionalnih podnih rješenja koja reflektiraju suvremene trendove i potrebe korisnika, tvrtka Dizajn Pod postala je ključan igrač u industriji dizajna. Strast prema kreiranju inspirativnih interijera, kombinirana s vrhunskim profesionalnim rješenjima, postavila nas je na poziciju lidera u ovom sektoru. Naš asortiman obuhvaća širok spektar podnih rješenja, naglašavajući kvalitetu, funkcionalnost i izdržljivost materijala. Zbog svega navedenog, naša rješenja postala su jedna od najtraženijih stiliziranih dizajnerskih obloga, koje transformiraju prostor i dodaju mu osobnost. Danas postavljamo visoke standarde u podnoj industriji, možemo reći da predvodimo trendove i – najvažnije – transformiramo prostore diljem regije – kaže Matošević.

Foto: Dizajn Pod

No, sve to nije došlo preko noći, tu su godine i godine rada, usavršavanja, učenja...

– Svoj poslovni pristup gradimo na vrijednostima tradicije, kvalitete te personaliziranog i studioznog pristupa poslovanju. Dugogodišnja partnerstva s renomiranim globalnim liderima, koji imaju više od 155 godina iskustva u industriji, za nas predstavljaju privilegij, dok za naše klijente znače jamstvo vrhunske kvalitete i pouzdanosti naših proizvoda. Ponosan sam što danas jedni od najvećih infrastrukturnih projekata regije, bilo industrijskih bilo stambenih, imaju podna rješenja s našim potpisom. Vjerujem kako nas je upravo strast i težnja za dizajnom koji poboljšava dobrobit i kvalitetu života u zatvorenim prostorima dovela do uspjeha koji danas živimo – naglasio je Matošević.

Foto: Dizajn Pod

Ovu obiteljsku tvrtku obilježava i duga tradicija poslovanja temeljena na inovativnim rješenjima u različitim industrijama, prilagođena različitim sektorima. Od stambenih i uredskih prostora do kompleksnih zdravstvenih i obrazovnih ustanova i proizvodnih objekata, tvrtka nudi inovativna rješenja prilagođena različitim potrebama. Primjerice, Dizajn Pod za znanstveno-istraživačke institucije nudi različite vrste podnih obloga u jednom sustavu kroz specijalna podna rješenja. Ove obloge odlikuje elektroprovodljivost i zadovoljavanje antistatičkih zahtjeva, pružajući korisnicima sigurnost i zaštitu na visokom nivou. U zdravstvenim i obrazovnim ustanovama pak najčešće postavljaju PVC podne obloge koje su jednostavne za održavanje, smanjuju buku i pružaju mekaniju podlogu, što stvara ugodno okruženje za prostore unutar kojih se izmjenjuju velike količine ljudi. Za industrijske, poslovne prostore, fokus je na luksuznim vinil ili tekstilnim oblogama koje su idealne za open-space prostore. Ove obloge ne samo da smanjuju buku već i pružaju udobnost za radnike te povećavajući produktivnost. Tekstilne podloge ističu se kao najčišće podne obloge, čime osiguravaju higijenu i sigurnost u poslovnim okruženjima.

1/14

– Za nas ne postoje mali i veliki klijenti. Mi radimo s ljudima i za ljude. Svakome pristupamo s jednakom željom pronalaska najboljeg rješenja za ostvarenje njihove vizije idealnog prostora. U tome veliku ulogu imaju naši suradnici – investitori, arhitekti i dizajneri interijera. Danas me jednako veseli raditi tri kvadrata stambenog prostora, kao i desetak prostorija jedne tvornice ili znanstvenog instituta. Jednostavno, svaki projekt za mene predstavlja novi izazov kojemu jedva čekam odgovoriti. Primjerice, jedni smo od rijetkih koji se usude prihvatiti rekonstrukciju starih, austrougarskih, zagrebačkih stanova. Mi smo ti koji znamo odgovoriti zahtjevnim tehničkim zahtjevima i rado svojim znanjem i iskustvom pridonosimo industriji – objasnio je Albert Matošević.

Foto: Dizajn Pod

Posljednjih godina veliki trend u interijerima su vinilni podovi, i to ne samo zbog izgleda već i zbog lakog održavanja. Danas su luksuzne vinilne podne obloge spoj elegancije, izdržljivosti i funkcionalnosti, što ih čini popularnim rješenjem za raznolike interijere. Predstavljaju stilizirana i izdržljiva podna rješenja, idealna za suvremena opremanja prostora. Dizajn Pod je jedina tvrtka na lokalnom tržištu koja nudi upravo takve luksuzne vinilne podne obloge. Izrađene su od visokokvalitetnog vinila s bio plastifikatorom, nude širok spektar dizajna i uzoraka, otporne su na habanje i mrlje, a odlikuje ih jednostavno održavanje. Pružaju udobnost i akustičnost, idealna su opcija za visoko prometne prostore poput poslovnih prostora, dok ih njihova vodootpornost čini pogodnima i za vlažne prostorije, poput kuhinje. Danas su najtraženije u kombinaciji s chevron tehnikom postavljanja. Riječ je o metodi postavljanja daski pod kutom od 45 stupnjeva kako bi stvorile V-oblikovani uzorak. Ova tehnika stvara dinamičan i luksuzan izgled, naglašavajući teksturu i boju materijala. Kombinacija chevron tehnike s luksuznim vinilnim podnim oblogama dodaje sofisticiranost i eleganciju prostoru, pružajući visoku funkcionalnost modernog izgleda. Kod nas je chevron poznat kao “riblja kost”, a karakterističan je za postavljanje parketa.

1/11

– Svakodnevno težimo postavljanju novih standarda u industriji kroz beskompromisnu predanost kvaliteti i dijeljenje naše strasti prema inovacijama. Upravo spajajući luksuzne vinilne podne obloge s elegantnom chevron tehnikom, pružamo rješenja koja su istovremeno estetski privlačna i izdržljiva, odgovarajući suvremenim potrebama naših klijenta. Naša misija je ne samo zadovoljiti već i nadmašiti očekivanja naših klijenata – zaključio je Matošević.

Budući da suvremeni dizajn podnih obloga danas sve više teži prema funkcionalnosti, estetici i održivosti, obitelj Matošević svakodnevno iznova potiče održiva rješenja u svom poslovanju. Upravo takvim pristupom dokazali su se na tržištu koje cijeni kvalitetu, održivost i dugoročne vrijednosti. Njihovo zalaganje za ekološki prihvatljivu, zelenu proizvodnju, ističe ih iz mnoštva postojećih rješenja na tržištu te im omogućuje da dosljedno žive svoje poslovne i životne vrijednosti.

Valja svakako napomenuti da su podne obloge, uz zidne, zapravo najveće površine u domu i itekako je važno posvetiti im pažnju kako bi bile maksimalno prilagođene kako samom interijeru tako i životnim navikama. Dakako, ne možemo pobjeći i od, mnogima ključne stvari, cijene koja je prečesto glavni kriterij za odabir svega pa tako i samih podnih obloga. No, ako ikako možete, na ovoj stavci nemojte štedjeti jer dobar pod služit će vam, uz minimalna održavanja, desetljećima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije