kraljica miksanja

Znate li koja cvjetnica je najbolja za kombiniranje s drugim cvijećem?

bakopa
Promo fotografija
07.08.2021.
u 07:00

Iako biljka nije zahtjevna za održavanje i lako ju je uzgojiti u predivni vrtni cvijet, vrlo često ju znaju napasti bijele mušice

Bakopa je puzava tj. viseća ljetnica, koja se spušta niz cvjetnjake poput zeleno-bijelog slapa i izrazito se ističe tijekom ljeta na balkonima i visećim posudama. Naraste dužine otprilike 50 – 90 cm i ima bezbroj malenih sitnih cvjetića koji nisu veći od centimetra. Listovi su istomaleni i sitni, okrugli s nazubljenim vrhovima.

Foto: Flora magazin

Bakopa cvjeta tijekom cijelog ljeta do kasne jeseni tj. dok ne dođe mraz i velike hladnoće, ona će skroz bez prestanka stvarati na tisuće malenih cvjetića. Treba je zalijevati redovito i tijekom ljeta treba pripaziti da se biljka ne zasuši jer će tada izostati cvjetovi na tjedan do dva dana. Ali ne smije biti potopljena u vodu jer će to dovesti do truljenja korijenja, i same biljke.

Foto: Promo fotografija

Dakle, zalijevajte je tek kada se sasuši gornji dio zemlje u kojoj se nalazi. Prihranjivanje tijekom cvjetajućeg razdoblja treba svakih 14 dana, najbolje tekućim gnojivom za cvjetnice. Iako biljka nije zahtjevna za održavanje i lako ju je uzgojiti u predivni vrtni cvijet, vrlo često ju znaju napasti bijele mušice.

Primjena: Idealna balkonska biljka.

Napomena: Iznimno je lijepa i u kombinaciji s drugim cvijećem kao što su: verbena, surfinija, grmolikom pelargonijom, gomoljastom puzavom begonijom. ­­­

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije