tehnološka inovacija

Ultra - uređaj koji će smanjiti troškove eletrične energije za 10%

uređaj ultra
Foto: keseco.com
1/3
25.02.2015.
u 15:00

Proizvod južnokoreanske kompanije Keseco kojeg mnogi smatraju revolucionarnim radi na principu spintronike poboljšavajući strujni tok bez pada napona

Novi tehnološki proizvod Ultra južnokoreanske kompanije Keseco kojeg mnogi smatraju revolucionarnim postao je dostupan i na hrvatskom tržištu.

Na jučerašnjem predstavljanju u trgovačkom centru Arena u Zagrebu prezentiran je i način rada ovog uređaja koji štedi električnu energiju.

Inovativna tehnologija Ultre rezultat je Kesecovih nastojanja da istraže područje energetske učinkovitosti. Osnovni cilj uređaja je poboljšanje strujnog toka bez pada napona i kojim se ostvaruju uštede od 5 do 15%, a u nekim slučajevima i više.

Postotak uštede, istaknuto je na predstavljanju, ovisi o vrsti potrošača koji su povezani u sustav. Induktivni potrošači uštedjet će više od 10%, omsko-induktivni preko 8%, a radni omski potrošači (rasvjeta) od 4% do 7%.

- Uređaj ultra oslanja se na spintroniku, tehnologiju otkrivenu 80-ih godina prošlog stoljeća koja raspoređuje elektronski spin putem magnetske interakcije među elektronima, što omogućava korištenje kinetičke energije. Ovo znanstveno otkriće predstavlja inovativni skok budući da omogućava znatno brže emitiranje informacija, mnogo brže skladištenje podataka te povećava efikasnost korištenja energije – objasnili su jučer predstavnici Keseca.

Foto: keseco.com

Ovakav uređaj jednostavan je za instaliranje (10 do 20 minuta) i nije zahtjevan za održavanje, ima vijek trajanja i do 20 godina te ga odlikuje visok sustav sigurnosti odnosno djeluje bez štetnog utjecaja na okolinu, ljude, potrošače, druge uređaje ili instalacije.

Dodatna pogodnost je da je vrlo malih dimenzija te se može koristiti samostalno ili uz već postojeći sustav za kompenzaciju reaktivne energije.

Prisutne je, naravno, zanimala i cijena proizvoda odnosno njegova isplativost. U dvije godine korištenja uštedom možemo isplatiti njegovu cijenu.

>>Istražili smo koliko nas košta struja i isplati li se mijenjati dobavljača

Komentara 3

PA
pavel1001
20:50 25.02.2015.

magnet na vuri ih smanji za 100 %

BE
belimo
22:26 25.02.2015.

Za samo 50 kuna nudim potpuno ukidanje računa za struju...Garantiram 100% učinkovitost!

TR
Trnjanec
18:23 25.02.2015.

Fizički nemoguće. Porez na lakovjerne. Prevara koja bi trebala biti kažnjiva zakonom. Ne nasjedajte na ovakve gluposti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije