Promo

Sto posto efektivno protiv osa, komaraca i krpelja!

14.08.2023.
u 10:41

Veliki problem u prirodi su krpelji. Krpelji mogu na ljude i životinje prenijeti uzročnike različitih bolesti. Najčešće su to Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis. Uz to mogu prenijeti i više patogena kao što su virus KME i Borrelia, što rezultira miješanim infekcijama

Nametljivi insekti napadaju hranu i uzrokuju štetu. Osim toga, neki kukci bolno ubadaju, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti. Oslobodite se nametljivaca pomoću suvremenih Effect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju i razumijevanje ponašanja štetnika. Danas ćemo pisati o osama i štršljenima te o komarcima i krpeljima i kako ih se od njih zaštititi.

Ose nam često dođu u goste ako se u blizini nalazi zrelo voće, slatko piće ili hrana. Ose postanu agresivne ako ih uznemirimo i kad brane svoje gnijezdo.

Ako se u blizini naše kuće ili vrta nalazi osinje gnijezdo, problem će biti veći jer se u njemu može nalaziti do dvije stotine jedinki. Gnijezda najčešće nalazimo u potkrovljima, u dimnjacima i pukotinama između zidova. Važno je da ih odmah tretiramo. U tu svrhu upotrijebimo Effect Insekticid aerosol protiv osa i stršljena, kojim je moguće prskanje iz daljine, manjim od 400 ml 4 – 5m i velikim aerosolom od 750 ml  na udaljenost od  6m. Prskamo ih u ranim jutarnjim satima, kad su manje aktivne, ili kasno uvečer, kad je većina osa već u gnijezdu,  u intervalima od po pet sekundi. Takav je način sigurniji, a omogućava nam da pogodimo i teže dostupna mjesta. Posebna formula dviju tvari u insekticidu uzrokuje neposredno uništenje osa, a ima i produljeno djelovanje. Također učinkovito djeluje i na stršljenove i njihova gnijezda.

 

 

Effect Protect zaštita od zaraženih komaraca

Sve blaže zime i kišna proljeća donose i sve više insekata. Njihovi ugrizi nisu nimalo ugodni. Nakon njihova ugriza na koži se sve češće pojavljuju upale, nastane i kvrga koja jako svrbi još nekoliko dana. Bez dobre zaštite kože radije ne sjedimo vani. U svijetu postoji oko 300 različitih vrsta komaraca, a grizu nas ženke koje privlači ugljikov dioksid koji ljudi izdišu, kao i miris njihove kože. Neke vrste komaraca grizu nas samo u gležnjeve i noge jer ih privlači miris bakterija na našim nogama. Komarci mogu prenositi različite bolesti, kao što su malarija, žuta groznica ...

Komarci se javljaju kasno popodne i navečer te uzrokuju bolno ubadanje. Još opasniji su tigrasti komarci, koji bodu neprimjetno, a posljedica je  snažan svrbež na mjestu uboda.

Efikasni repelent kremastog sadržaja  i bez mirisa Effect Protect repelent protiv komaraca, običnih i tigrastih, odbija ove štetnike i može ih koristiti cijela obitelj. Djeluju i do 6 sati, a dermatološkim testiranjima  potvrđeno je, da su nježni do kože.

NAJNOVIJE!!! Za bebe i trudnice kao i za cijelu obitelj najbolji je Effect Protect SENSITIVE, koji je napravljen na biljnjo bazi i omogućuje 5 sati učinkovite zaštite.

 

 

I ELEKTRIKA POMAŽE…

 

Najbolje za brzu i učinkovitu zaštitu u vašem domu odaberite Effect Protect električni isparivač protiv običnih i tigrastih komaraca, koji se jednostavno umetne u utičnicu, što pruža učinkovitu zaštitu prostora. Učinkovit je čak 60 dana uz neprekidan rad do 10 sati dnevno. Efikasano štiti prostor do 30 m2 i 100% učinkovitost postiže več za 15  minuta.

Effect Protect zaštita od zaraženih KRPELJA

Prekrasni sunčani dani pozivaju nas u prirodu; u šetnju lijepim cvjetnim livadama ili kroz šumu  privlačnim šumskim stazama. A tamo je puno krpelja koji u zasjedi čekaju prolazak svog domaćina. Ako krpelji nisu zaraženi, nisu nam opasni, ali nažalost to nije uvijek slučaj.

Veliki problem u prirodi su krpelji. Krpelji mogu na ljude i životinje prenijeti uzročnike različitih bolesti. Najčešće su to Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis. Uz to mogu prenijeti i više patogena kao što su virus KME i Borrelia, što rezultira miješanim infekcijama. Efikasni repelent kremastog sadržaja  i bez mirisa Effect Protect repelent protiv krpelja, odbija ove štetnike i može ih koristiti cijela obitelj. Djeluju i do 7 sati, a dermatološkim testiranjima  potvrđeno je, da su nježni do kože.


Besplatni stručni savjeti: +00385 92 194 1694

bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

hr.unichem.si

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije