obavezno probajte

Sutra u Hrvatsku stiže jako posebna kava koja raste na nadmorskoj visini višoj od 1400 metara

Julius Meinl
14.12.2023.
u 10:40

Priča o ovoj aromatičnoj kavi kreće na poznatoj kolumbijskoj plantaži Potosí Café Granja La Esperanza, gdje već tri generacije iz obitelji Herrera uzgajaju kavu, redovito nagrađivanu, i osiguravaju da je svako zrno savršeno obrađeno

U Hrvatsku 15. prosinca dolazi specialty kava – Colombia Tres Dragones, prva natural prerađena Julius Meinl kava iz The Originals Limited Edition linije. Ovu jedinstvenu kavu posebnom čini vrlo dugačak proces fermentacije koji uključuje sušenje cijelog svježe ubranog ploda kave sa sjemenkama koje su još unutra. Rezultat je specifičan okus koji spaja arome svježe ruže i crvene trešnje, a moći će se, u ograničenim količinama, ekskluzivno isprobati na pet lokacija u Hrvatskoj: u caffe barovima Botaničar, Muzej prekinutih veza i Franz u Zagrebu, Azimut u Šibeniku i kavani Kaiser u Opatiji.  Ocjena 87 od strane Specialty Coffee Association (SCA) čini je još posebnijom!

Foto: Julius Meinl

Priča o ovoj aromatičnoj kavi kreće na poznatoj kolumbijskoj plantaži Potosí Café Granja La Esperanza, gdje već tri generacije iz obitelji Herrera uzgajaju kavu, redovito nagrađivanu, i osiguravaju da je svako zrno savršeno obrađeno na nadmorskoj visini od 1400 do 1860 metara. Natural proces, pak, kruna je nastanka ove kave, a riječ je o metodi koja uključuje ručno branje savršeno zrelih plodova kave i njihovu fermentaciju tijekom više od 54 sata, na otvorenom i s kontroliranom temperaturom. Nakon toga slijedi 15 dana kontroliranog sušenja u silosima. U tom razdoblju farmeri moraju pomno pratiti plodove kave i okretati ih, kako bi izbjegli pretjeranu fermentaciju. U šalici to znači savršen spoj svježine i slatkoće.

Foto: Julius Meinl

„Colombia Tres Dragones, prva natural prerađena Julius Meinl kava iz The Originals linije, pršti sočnom slatkoćom crvene trešnje, prožetom nježnim notama svježe ruže. Dok je pijete, osjeća se slatka kiselost, nježan i kremasti okus, a u završnici i bogata toplina cvjetnog meda. Budući da će se proizvoditi u mikro-serijama i tijekom ograničenog razdoblja, ljubitelje kave pozivamo da ne propuste ovo doista izvanredno iskustvo“, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije