gerila vrtlari

Provedite koristan i opušten vikend izrađujući zelene loptice

seed ball
Foto: Thinkstock
1/4
29.05.2015.
u 13:15

Sjemene kuglice sve su veći trend među urbanim vrtlarima. Na radionici Eko ekipe Prečko možete saznati sve o njima!

Svim Zagrepčanima i onima koji žive u okolici nudimo prijedlog kako da mudro, kvalitetno i korisno provedete subotnje poslijepodne. Druženje i vrtlarske teme svakako će vas opustiti i osvježiti nakon napornog radnog tjedna.

Naime, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga te potaknuta željom za promocijom urbanog vrtlarenja, udruga Zeleni klik! organizira radionicu izrade loptica sijačica (seedballsa) koje će svaki sudionik moći ponijeti kući te nakon sušenja posijati na nekoj od zelenih gradskih površina.

Foto: Privatni arhiv

Loptice sijačice ili zelene bombice kako ih neki zovu, postale su pravi trend urbanog, gerila vrtlarstva. Rade se od mješavine gline, sjemenja i gnojiva te se koriste za ozelenjavanje zanemarenih javnih površina u gradu.

Foto: Privatni arhiv

Svi zainteresirani trebaju doći u subotu, 30. svibnja 2015. na križanje Jarnovićeve i Ulice Slavenskog u naselju Prečko i priključiti se izradi loptica sijačica ispred i u prostorijama EkoEkipe Prečko. Poslije radionice svi su dobrodošli na vrtnu proslavu EkoEkipe Prečko.

Udruga moli sve zainteresirane da se putem maila zeleniklik@gmail.com prijave na radionicu.

>>5 koraka do zdravog i ukusnog ploda rajčice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije