Najbolji OPG-ovi

Uz dobru zabavu i prava prilika da se sklopi posao

Svaku je županiju i Zagreb predstavljalo po jedno obiteljsko gospodarstvo
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
30.06.2017.
u 09:50

U projektu su sudjelovali i proizvođači najplodnijih ovaca na svijetu, bučinih koštica u čokoladi, bezglutenskih žitarica...

Uživali smo – saželi su dojmove s ovogodišnje dodjele nagrada za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nominirani poljoprivrednici. Prije no što su stigli na seosko gospodarstvo obitelji Kezele imali su prilike upoznati Ivanić-Grad te poslušati radionicu “Mogućnosti sufinanciranja projekata – opće informacije i otvoreni natječaji” koju je u Naftalanu organiziralo Ministarstvo poljoprivrede u sklopu Programa ruralnog razvoja.

Izbor za najbolji OPG bila je prilika poljoprivrednicima iz svih krajeva Hrvatske da se upoznaju, razmijene iskustva, dogovore posao... U tome su izgleda uspjeli Radoslav Županović iz Kruševa u primoštenskom zaleđu i sin vlasnika farme muznih krava Krunoslav Zdunić. Dogovarali su se Dalmatinac i Slavonac o plasmanu teletine koja je u Slavoniji dvadesetak kuna po kilogramu jeftinija nego u Dalmaciji.

Svaku je županiju i Zagreb predstavljalo po jedno obiteljsko gospodarstvo
1/55

Mario Krog iz Gornje Pačetine u Zagorju imao je prilike govoriti o svojoj farmi raca i koza, a s krajnjeg juga – iz Gromače u Dubrovačkom primorju – potegnuo je Željko Laptalo s kćeri Nikom. Laptalovi imaju seosko domaćinstvo na kojem nude isključivo svoje delicije. Pčelari Hrženjak iz Starigrada kod Koprivnice predstavili su svoj med, obitelj Kovač iz Jaškova nedaleko od Ozlja ekološki uzgojen orah... Lavandom uzgojenom u središtu Bjelovara seosko je domaćinstvo Kezele namirisala Ivkica Cvjetković, Karolina Pintarić iz Lipika govorila je o uzgoju romanovski ovaca – najplodnijih ovaca na svijetu, a najstariji sudionik, 73-godišnji Đuro Kadić iz Našica o svojim voćnjacima jabuka, šljiva i višanja.

Svaku je županiju i Zagreb predstavljalo po jedno obiteljsko gospodarstvo
1/95

Obitelj Hukavec s područja Grada Zagreba ponijela je bučine koštice u čokoladi, Baršići iz Zagrebačke županije pohvalili su se svojim sirom, Jankovići iz Unčana ekološkim bezglutenskim žitaricama, Bojan Korpar-Japek raznim salatama, obitelj Dvanajščak međimurskim vinima, obitelj Ponediljak povrćem... U zabavnom dijelu programa svečane dodjele nagrada nastupili su Miroslav Škoro, Singrlice, Begini i TS Lobby. Voditeljski dvojac bili su Jelena Pajić i Mirko Fodor. Snimka dodjele bit će prikazana u subotu u 13.15 sati na Prvom programu HRT-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije