Pomoć u vrtu

Honda motokultivatori – pomoć kod obrade tla

Honda motokultivatori – pomoć kod obrade tla
Foto: Dom i vrt
1/2
20.11.2012.
u 10:58

S obzirom na to da i u malim vrtovima ima teških poslova koje treba obaviti idealna pomoć su Hondini mini motokultivatori.

Čovjek treba na godinu pojesti od osamdeset do sto kilograma različitog povrća, ne računajući krumpir, a gotovo sve potrebne količine za četveročlanu obitelj mogu se proizvesti na otprilike 200 m² vrta, bez nešto zimskog i stakleničkog povrća. Tako se uz aktivan odmor može i znatno pomoći kućnom proračunu. S druge strane, uzgoj povrća u kućnom vrtu omogućuje mnogo veći izbor povrća nego što nam pružaju naše tržnice, a to znači svestraniju, bogatiju i raznovrsniju prehranu.

U kućnom se vrtu najveći dio radova obavlja ručno i zbog toga se mnogo manje primjenjuju kemijska sredstva za zaštitu bilja i borbu protiv korova.

To je u izvjesnom smislu još jedna prednost, jer uz ispravnu primjenu prijeko potrebnih sredstava za zaštitu možemo biti sigurni da je povrće zdravo i bez štetnih ostataka pesticida.

Potrebna svojstva tla postižu se obradom i gnojidbom. Jedanput na godinu, u jesen, tlo treba duboko prekopati. Ako imate manji vrt, motokultivator je lakši, brži i jednostavniji od motike. S obzirom na to da i u malim vrtovima ima teških poslova koje treba obaviti idealna pomoć su Hondini mini motokultivatori. Uzgoj povrća za vlastite potrebe lakši je i jednostavniji uz pomoć motokultivatora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije