Čarobni detalji

FOTO Ovaj vrt svojim cvjetnim avanturama oduzima dah

FOTO Ovaj vrt svojim cvjetnim avanturama oduzima dah
Foto: Dom i vrt
1/5
31.08.2013.
u 12:16

Svaki dan, kaže naša čitateljica, ima osjećaj da leti na krilima mašte

U zelenom varaždinskom kraju, u Varaždin Bregu, svoj vrt uređuje i naša čitateljica Valentina Krpeta. Kako izgleda, pokazala nam je prijavivši se na natječaj Čarobni detalji, koji organiziramo u suradnji s Unikomerc uvozom, generalnim zastupnikom Stihla i Vikinga za Hrvatsku. Piše nam da se vrtlarenjem bavi već 15 godina.



– Svih tih godina nosila me velika ljubav prema bilju i potreba da nam okoliš izgleda što ljepše i urednije. Trudim se da mi vrt dobro i zanimljivo izgleda sva četiri godišnja doba – kaže naša čitateljica. Dodaje da to baš i nije lako ostvariti, a za uspjeh su potrebne godine rada i strpljenja. Od brojnih trajnica koje su zasađene u njezinu vrtu najdraže su joj hoste, klematisi, jednodnevni ljiljani te ruže, posebno one David Austin. Dugogodišnje iskustvo pokazalo je da je rad u vrtu svake godine sve teži, a tome pridonose i ekstremne vrućine koje se javljaju posljednjih godina.

– Kada imaš vrt, u njemu nema mjesta za godišnji odmor. Ali na kraju sveg tog rada slijedi uživanje u vrtu i praćenje biljaka koje rastu iz dana u dan. To je nešto što ne bih nikada mijenjala jer svaki dan imam osjećaj da letim na krilima mašte kroz jednu cvjetnu avanturu. Za sebe mogu reći ili, još bolje, citirat ću riječi Martina Luthera: "Kad bih znao da će sutra propasti svijet, posadio bih danas još jedno drvo" – piše u svom pismu V. Krpeta.

Donosimo vam tek nekoliko fotografija koje je poslala čitateljica na kojima možete vidjeti dio cvjetnih avantura iz vrta u Varaždin Bregu i uvjeriti se zašto, kad imaš vrt, nema mjesta za godišnji odmor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije