17. po redu

Stručni simpoziji: "Zelena gradnja u segmentu obiteljskih kuća"

zelena gradnja
Foto: Promo fotografija
29.09.2014.
u 10:42

Simpozij je besplatan za sve sudionike, ovlaštene inženjere iz područja arhitekture, strojarstva i građevinarstva kojima je namijenjen

U  utorak, 30. rujna 2014. od 09.00 – 13.00 sati u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Andrije Kačića Miošića, Zagreb održati će se 17. Simpozij o zelenoj gradnji pod temom “Zelena gradnja u segmentu obiteljskih kuća“. Stručni Simpozij održava se suradnji Hrvatskog savjeta za  zelenu gradnju (HSZG) i Sveučilišta u Zagrebu, Arhitektonskog fakulteta i tvrtke CEMEX Hrvatska  d.d.

Pozivamo  predstavnike medija da prate Simpozij o zelenoj gradnji 30. rujna 2014., kako bi doprinijeli promicanju vrijednosti zelene gradnje i korisnostima za krajnje korisnike građevina u kojima  živimo i radimo i kako bismo upoznali stručnjake ali i širu javnost o novim poticajima FZOEU kao i o načinima zelene gradnje u segmentu obiteljskih kuća.

Simpozij je besplatan za sve sudionike, ovlaštene inženjere iz područja arhitekture, strojarstva i građevinarstva kojima je namijenjen te je dio sustavne edukacije o zelenoj gradnji koju u Hrvatskoj provodi HSZG(www.gbccroatia.org) kao dio Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (www.worldgbc.org).

S početkom u 09.00 sati, pozdravni govor održat će dekan Arhitektonskog fakulteta g. Boris Koružnjak, generalni direktor tvrtke CEMEX Hrvatska d.d. g. Trpimir Renić. Nakon pozdravnih govora, Snježana Turalija, izvršna direktorica  HSZG-a, predstaviti će Savjet za zelenu gradnju i smjernice za budućnost. Voditeljica  ureda  Dubravka Nižetić obratit će se uzvanicima i predstaviti cjelogodišnji edukativni program Green Building Professional.

O  Zelenoj gradnji u segmentu obiteljskih kuća govorit će Kajo Ferić i Tomislav Antunović iz tvrtke CEMEX Hrvatska d.d. O programu sufinanciranja projekata održive gradnje smjernice i predavanje održati Vesna Bukarica, načelnica sektora za energetsku učinkovitost pri FZOEU. Stručne prezentacije o implementaciji proizvoda koji podržavaju zelenu gradnju i koji su već odavno prepoznati i implementiraju se u segmentu zelene gradnje i  održivosti  održati će predstavnici tvrtki GEALAN d.o.o. i MAPEI Croatia d.o.o.

Generalni pokrovitelji ovog Simpozija su tvrtke CEMEX Hrvatska d.d., CEMGRA d.o.o., dok su pokrovitelji stručnih prezentacija tvrtke GEALAN d.o.o. i MAPEI Croatia d.o.o. 

O Savjetu za zelenu gradnju:

Hrvatski savjet za zelenu gradnju osnovan je u ljeto 2009. sa svrhom poticanja i provođenja promjena u načinu planiranja i gradnje građevinskih projekata u Hrvatskoj i načina njihova korištenja, s ciljem održivosti, a uzimajući u obzir usklađenje interesa onih koji koriste objekte, očuvanosti okoliša, društvene odgovornosti i ekonomske isplativosti. Ključni cilj Savjeta je voditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn, izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj.

Savjet za zelenu gradnju danas ima 100 članova iz redova vodećih tvrtki u projektiranju, proizvodnji građevinskog materijala i opreme, financiranju i izvođenju građevinskih projekata, tvrtki specijaliziranih za tehnologiju energetske učinkovitosti, alternativnih izvora energije, upravljanje i održavanje zgrada, zatim udruge, obrazovne institucije, banke, veleposlanstva, gospodarske komore,
savjetnici i ovlašteni arhitekti. Više na: www.gbccroatia.org ili Facebook/Zelena gradnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije