cijene kvadrata

Pronašli smo tri stana u Zagrebu jeftinija od 100 tisuća eura, biste li ih kupili?

Njuškalo.hr
10.03.2023.
u 10:56

Odlučili smo istražiti što se može kupiti u glavnom gradu za sto tisuća eura. Inače, iznos je to do kojeg APN subvencionira stambene kredite

Nakon što je DZS objavio da su cijene stanova u Zagrebu u 2023. rasle za 30 posto u odnosu na prošlu godinu, a prosječna cijena kvadrata u metropli dosegla vrtoglavih 2700 eura, odlučili smo istražiti što se može kupiti u glavnom gradu za sto tisuća eura. Inače, iznos je to do kojeg APN subvencionira stambene kredite. Na njuškalu smo, u bazi oglašenih nekretnina pronašli tri stana čija je cijena niža od navedenog iznosa.

Jednosobni stan u Utrinama - 89.000 eura

Prvi stan prodaje agencija ZAGREB MAX. Riječ je o jednosobnom stanu u Utrinama, površine 31,8 m2. Stan se nalazi na 8. katu uredno održavane zgrade sa liftom izgrađene 1968. godine. Cijena je 89.000 eura. Stan nema oštećenja od potresa te je u 2012. godine adaptirana kupaonica, a 2019. je napravljena nova fasada na zgradi i kompletno je saniran krov. Detalje možete pogledati ovdje.

Foto: Njuškalo.hr

Stan u blizini Zapadnog kolodvora - 83.000 eura

Drugi stan također oglašava agencija ZAGREB MAX. Riječ je o garsonjeri površine 24,03 m2 koja se nalazi u visokom prizemlju uredno održavane zgrade sa zelenom naljepnicom. Cijena je 83.000 eura. Stan nema oštećenja od potresa no zahtjeva temeljitu renovaciju. Odlična lokacija, u blizini su javni gradski prijevoz (tramvaj, autobus, vlak- Zapdni kolodvor), fakulteti, trgovine, parkovi i mnogi drugi sadržaji koji ovu lokaciju čine atraktivnom za kvalitetan život. Također, stanu pripada i spremište od 2 m2 u podrumu. Za detalje bacite pogled.

Foto: Njuškalo.hr

Stan u Radničkoj - 29.900 eura

Treći stan prodaje agencija Beech Mountin Properties. Stan je u vrlo lošem stanju, te je neophodna kompletna renovacija uključujući zamjenu instalacija struje, vode i odvodnje. Cijena je 29.900 eura. Stan se nalazi u suterenu, no ima dovoljno svjetla. Nekretnina se nalazi neposredno preko puta Hilton Garen Inn Hotela, te bi bio vrlo pogodan i za davanje u dnevni najam.Stanu pripada i prostor za šupu u dvorištu zgrade.Zgrada je u vrlo dobrom stanju, te je statički ojačana tijekom 2022. godine. Kako izgleda možete vidjeti ovdje.

Foto: Njuškalo.hr

 

Komentara 2

BO
BorderGuard
16:42 10.03.2023.

Inace jeftinije je na svicarskoj granici kraj Basela koji je klasiran najskupljim gradom u Europi 2023 godine. Za informaciju zainteresiranih minimalac oko 4000CHF...ryanair oko 100CHF povratno za ZG direktno, 4 leta tjedno. Birajte...

TE
TexWiller
15:20 10.03.2023.

A za ovaj treći ste zaboravili napisati najbitnije iz oglasa, pa evo budem ja kopirao: "33/60 stana je u vlasništvu Republike Hrvatske. Prema rješenju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Klasa: od 3. rujna 2020. bilo bi potrebno uplatiti HRK 54.600 (odnosno cca. EUR 7.250) za otkup udjela u državnom vlasništvu. Cijena za otkup bi gotovo sigurno bila nešto viša s obzirom da je prošlo više od dvije godine o izdavanja rješenja."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije