BROJKE GOVORE

I u prvom kvartalu cijene nekretnina u Hrvatskoj su pale

cijene nekretnina
26.07.2014.
u 15:00

Prema podacima Eurostata, za prvi kvartal 2014. Hrvatska ima najveći pad cijena nekretnina za stanovanje u Europskoj uniji.

Tržište nekretnina u Hrvatskoj u ozbiljnim je problemima još od 2008. godine, a promatrano na godišnjoj razini, pad cijena nekretnina za stanovanje u Hrvatskoj iznosio je čak -9,7 postoNegativni trend ima i Slovenija s padom od -6,6 posto te Cipar s padom od -5,75 posto.

Cijene, s druge strane, najviše rastu u Estoniji gdje su na godišnjoj razini porasle za čak 17,5 posto, u Latviji s porastom od 10,4 i Velikoj Britaniji 8 posto

Prateći pad samo u prvom kvartalu Hrvatska bilježi pad  cijena od -2,7 posto i opet zauzima prvo mjesto u Europi.  Slijedi je Luksemburg s padom od -2,3 posto te Slovenija s -1,7 posto. Najveći kvartalni rast cijena imala je Estonija + 4,8, Švedska + 2,4 i Velika Britanija +2,2 posto.

Na razini eurozone, cijene nekretnina u godinu dana pale su za 0,3 posto, dok su u cijeloj Europskoj uniji porasle za 1 posto. U prvom kvartalu, cijene nekretnina u eurozoni pale su za 0,3  dok su u Europskoj uniji porasle za 0,2 posto. 

Iako brojke ne idu na ruku prodavateljima, potencijalni kupci mogu biti zadovoljni, pravo je vrijeme za kupnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije