JEDNOSTAVNO A POSEBNO

Želite li jastučiće i vješalice kakve nitko drugi nema?

kuchanice
Foto: Privatni album
1/21
01.02.2015.
u 11:45

Sanda Pavlinić bavi se uređenjem interijera, makeoverom starih odbačenih stvari, izradom otkačenih sitnica, no najveći je interes kupaca za njezine personalizirane jastučnice i vješalice

Sitnice u interijerima čine naš život sadržajnijima i ljepšima, a kada one imaju neku svoju priču koja nam puno znači, onda su i više od ljepote, atmosfere ili estetike.

Svjesna te činjenice, a budući da i sama dijeli takav svjetonazor, diplomirana novinarka Sanda Pavlinić, otišla je korak dalje: od ljubavi prema interijerima i lijepim detaljima upustila se u izradu istih.

- Oduvijek sam voljela kreativno izražavanje na razne načine - od šivanja, crtanja, bojanja, bušenja, zabijanja čavlića u sve i posvuda pa do preuređenja namještaja – objašnjava Sanda. I tako je, udruživši se s prijateljicom koja joj joj postala kreativna i poslovna partnerica, prije tri godine osnovala brand Kuchanice.

Foto: Robert Demo

Jednostavni, ali efektni i često otkačeni makeoveri interijera i namještaja te starih odbačenih predmeta, izrada uporabnih i dekorativnih predmeta postali su sastavni dio Sandina života. U međuvremenu se preselila iz Zagreba u Dubrovnik te ostala jedini kreativac Kuchanica jer je partnerica krenula svojim putem posvetivši se samo uređenju interijera.

Kao posebnost svojih šarmantnih radova Sanda ističe to što ništa ne radi u serijama, već je svaki komad personaliziran. To najbolje pokazuju i njezine vješalice i jastuci u koje je moguće upisati sve što želi naručitelj.

- Kada mi neka ideja padne na pamet napravim nekoliko komada čisto kao prijedlog koji mogu poslikati i objaviti na drušvenim mrežama i blogu, ali uvijek su kupci ti koji imaju dovoljno izbora da im se naprvi točno ono što žele – kaže Sanda dodajući kako se do sada pokazalo da je ljudima interesantnije kada u svoj interijer mogu staviti komad koji ih najbolje osobno opisuje i koji sigurno nema nitko, ili bar ne puno njih.

Foto: Robert Demo

To što je samouka ne vidi kao nedostatak – sve ono što joj nije jasno zahvaljujući visokoj motiviranosti, upornosti i informacijama na internetu usvoji i usavrši bez problema.

- Kada postoji volja, postoji i način - citira poznatu izreku Sanda.

Naročito joj je draga reciklaža starih predmeta koje koristi za izradu novih, dok je u posljednje vrijeme najviše zaokupljena jastučnicama, budući da za njih dobiva najviše narudžbi. Sama ih šiva i oslikava crtežima ili citatima. Izrađene su od prirodnih materijala tako da se mogu prati u perilici rublja na temperaturi od 40 stupnjeva. Sanda njihovu popularnost vidi u činjenici da kupci sami biraju poruku i font slova koji žele te mogućnosti da se vješaju na zidove. Zato su upravo njezine jastučnice čest izbor za darivanje.

Foto: Robert Demo

Osim jastučnica, najpopularnije su vješalice za vjenčanice. To su drvene vješalice za odjeću u raznim bojama na koje Sanda ispisuje žicom prezime buduće gospođe.

- Njih obično naručuju kume i prijateljice mladenki, i to u sedefastoj bijeloj boji – kaže za kraj Sanda. Ostale njezine radove možete pogledati u galeriji.

>>Predivne kreacije: dva različita dizajnerska pogleda na jastuke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije