ŠANGAJ

Uredi ne moraju biti dosadni i uštogljeni

Jonathan Leijonhufvud
13.07.2017.
u 08:00

Spoj ugodnog osjećaja boravka u vlastitom domu i kreativnog izričaja dizajna poslovnih interijera glavna je odlika ovog razigranog uredskog prostora

Uredi nipošto ne moraju biti uštogljeni, dosadni, predvidljivi i nemaštoviti. Konferencijske sale ne moraju biti ogoljene osobnosti i prazne, zajedničke prostorije i kantine ne moraju biti suhoparne i strogo funkcionalne.

To najzornije pokazuje primjer zajedničkog prostora s uredima WeWork u kineskom Šangaju, koji u svoja 5500 četvorna metra spaja ugodan osjećaj boravka u domu i kreativan izričaj dizajna poslovnih interijera. Tko ne bi volio ići na posao u ovakav ured?!

Foto: Jonathan Leijonhufvud

Ova je zgrada nekoć davno bila tvornica opijuma, a zatim je pretvorena u umjetničku rezidenciju. Sagrađena od cigle, nalazi se u staroj rezidencijalnoj četvrti u centru Šangaja, a novi je izgled dobila prošle godine za potrebe stvaranja zajedničkog radnog prostora više kompanija.

Foto: Jonathan Leijonhufvud

Pažljivo osmišljeni elementi postavljeni su u svaki kut i ostavljaju dojam nonšalantnosti, kao da se tamo slučajno nalaze. Od taburea i pufova pored velikog stubišta do pomno stiliziranih stolića za kavu koji osiguravaju dojam kao da ste kod kuće… sve je u ovom prostoru podređeno ugodnosti i opuštenosti. Biljaka ima na svakom koraku, a udonih stolaca, naslonjača i trosjeda ne nedostaje.

Foto: Jonathan Leijonhufvud

Tri etaže radnog prostora otkrivaju razigranu kombinaciju geometrije, uzoraka, tekstura i boja. Industrijske čelične strukture su oživljene i utopljene slojem bršljenasto zelene boje, baš kao i metalni okvir stepenica koji se najviše ističe u prostoru. Prirodna, svijetla boja drva dominira iz svih komada namještaja i daje toplinu prostoru.

Zavirite u našu foto-galeriju i otkrijte sve kutke razigranog uredskog prostora:

1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije