04.06.2016. u 13:00

Ovaj stil uređenja interijera zahtijeva neutralne tonove boja pa nećete pogriješiti odlučite li se zidove obojiti u boju vanilije, bijelu ili svijetlosivu s tamnijim detaljima

Prisjetimo se poznatih riječi slavne Coco Chanel: “Moda prolazi, ali stil ostaje”. Kako u modnom svijetu, tako i u svijetu interijera različiti trendovi dolaze i prolaze.

Poznato nam je da postoje načini uređenja interijera koji nisu podložni trendovskim promjenama pa ih stoga s razlogom nazivamo bezvremenskim interijerima. Želite li i vi svoj dom urediti na bezvremenski način, držite se nekih osnovnih pravila i savjeta.

Da bi vaš dom i nakon više od dvadeset godina izgledao jednako atraktivno i privlačno kao i onog dana kad ste ga uredili, odlučite se opremiti ga kvalitetnim namještajem i materijalima. Iako ćete morati izdvojiti nešto više novca za njega, odabir luksuznijeg i udobnijeg klasičnog namještaja zasigurno će biti sigurna investicija koja će se dugoročno isplatiti.

Foto: Promo fotografija

Bezvremenski stil uređenja interijera zahtijeva neutralne tonove boja pa nećete pogriješiti odlučite li se zidove obojiti u boju vanilije, bijelu ili svijetlosivu s tamnijim detaljima. Žarke boje koristite samo u slučaju kada želite istaknuti pojedine elemente u prostoru. Izbjegavajte upadljive i nametljive uzorke na dekorima osim kada su u pitanju vuneni i svileni tepisi ukrašeni bogatim klasičnim i tradicionalnim uzorcima.

Također, slobodno je poigrati se i neobičnim ukrasnim jastucima koje možete promijeniti kad poželite. Uredite li svoj dom u klasičnom stilu s jasnim karakteristikama nekog određenog povijesnog razdoblja, postići ćete “ozbiljnost” u prostoru s dozom elegancije. Time ćete ujedno istaknuti bezvremensku profinjenost i svoj smisao za estetiku koji neće ostati neprimijećen.
No nije nužno držati se potpuno određenog klasičnog smjera da biste uspješno uredili svoj dom u bezvremenskom stilu.

Foto: Promo fotografija

Vještim kombiniranjem klasičnog namještaja i drugih dekorativnih elemenata s modernim namještajem strogih ravnih linija postići ćete balans između dva potpuno različita stila te postići zanimljiv i lijepo uređen bezvremenski interijer. Minimalistički namještaj poslužit će kao podloga za isticanje klasičnih detalja. Uspješnom kombinacijom moderno-klasičnih elemenata vaš dom će zasigurno izgledati besprijekorno.

Ako ne želite sami “eksperimentirati” i bojite se da ćete pogriješiti, bolje da taj dio posla povjerite stručnjaku. Znajte da nećete pogriješiti ako se budete prilikom uređenja bezvremenskog interijera vodili jednostavnošću. Internacionalni bezvremenski stil uređenja zahtijeva i pokoji bezvremenski (dizajnerski) stolac, lampu ili neki drugi detalj koji će svojim jedinstvenim dizajnom biti “točka na i” uspješno uređenom interijeru.

Foto: Promo fotografija

>>Uređenje kuće za odmor: odabir neka budu prirodni materijali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije