ZA VELIKE-MALE LJUDE

Tamo gdje nered ima šarma: inspiracije za tinejdžerske sobe

soba za tinejdžere
Foto: Thinkstock
1/3
06.03.2015.
u 11:30

U 'nemirnim' godinama tinejdžerska soba je mjesto gdje dijete provodi najviše vremena. Ona je utočište kamo će skloniti od ostatka obitelji, mjesto za učenje, čitanje, druženje s prijateljima, tulume...

Uz radni kutak, vjerojatno jedno od rijetkih mjesta gdje nered ima šarma, gdje su sve boje moguće i gdje je nezgrapnost dopuštena jesu dječje odnosno tinejdžerske sobe.

Mnogi roditelji u nedostatku novaca i vremena 'previde' kako je njihov tinejdžer odavno prerastao svoju dječju sobu u koju je uselilio još u vrtićkoj dobi, pa je soba potpuno neprilagođena njegovu uzrastu. A to je vrijemeu njegovu životu kada dijete najviše vremena provodi - u svojoj sobi.

Kasnije, kada se odseli od roditelja, zaposli i(li) ima svoju obitelj, njegova soba će postati samo spavaonica. U 'nemirnim' godinama njegova soba je multifunkcionalna: utočište kamo će skloniti od ostatka obitelji, mjesto za učenje, čitanje, druženje s prijateljima, tulume...

Možda je stoga vrijeme da razmislite o makeoveru sobe svoga dijeteta i da je prilagodite njegovim potrebama i godinama. Nudimo vam nekoliko zanimljviih prijedloga.

Foto: pixabay

CRNO CRVENA kombinacija - za malo starije tinejdžere, ali ne nužno, kako bi mnogi zaključili, za dečke. Ove boje bi jako dobro odgovarale i tinejdžerici koja nije ljubiteljica ružičaste i drugih pastelnih boja.

Trendi crno obojani zid koji služi kao školska ploča izvrsno je rješenje, ali morate paziti da ne pretjerate. Nanesite crnu samo na jedan ili dio zida, ovisi koliko prirodne svjetlosti dopire u prostor.

Foto: pixabay

OPREMLJENA KLASIČNIM namještajem, ova soba za tinejdžerice na atraktivnosti dobija vještom upotrebom boje na zidovima. Igranje geometrijskim tijelima i trendi bojama može učiniti puno za prostor, a da niste uložili puno novaca.

Klasični komadi namještaja imaju veliku prednost - mogu se zadržati i upotrebljavati i kasnije, kada tinejdžer odraste.

Foto: Thinklstock

ZA PRINCEZU - prava 'ženska' soba koju mogu koristiti i starije tinejdžerice i u kojoj su efektno ukomponirani tonovi i uzorci ružičaste boje te čine skladnu cjelinu. Bijeli tepisi i prugaste tapete su ovdje kao dobar kontrast koji unosi ravnotežu.

Foto: pixabay

MAŠTOVITO I RAZGIRANO - Ako imate dvije tinejdžerice, ovakva soba idealno je rješenje. Po uvjetom da imaju sličan ukus, naravno.

Dizajnerska igra se u ovoj sobi odvija na više razina: bojama, uzorcima, dekorima, stilovima i pokazuje kako s malo novaca možete ukrasiti zidove i na originalna način sačuvati i izložiti neke zanimljive sitnice iz raznih faza odrastanja svoga djeteta.

Foto: Thinklstock

JEDNOSTAVNA VEDRINA kojom odiše ova soba namijenjena je nešto mlađoj princezi koja je tek kročila u tinejdžersko doba.

Na ovom primjeri možete se uvjeriti kako upotreba kartonskih kutija može promijeniti i uljepšati prostor te kako i shabby/vintage komadi imaju svoje mjesto u dječjim sobama.

>>Kako urediti sobe koje "rastu" zajedno s djetetom u 5 koraka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije