I njih treba očistiti

Sve blista u domu, ali - jeste li opet zaboravili na prekidače?

stvari koje zaboravljamo
Foto: Thinkstock
1/4
17.10.2014.
u 14:45

Kvake, utičnice i prekidači za struju, daljinski, kanta za smeće, slušalice fuge na pločicama... popis je poduži

Sve blista, ali utikači i prekidači za svjetlo puni su prašine i izgledaju masno od prstiju. Vrijeme je da se i njih očisti. Slično je i s kvakama. Dovoljno je uzeti dezinfekcijsko sredstvo i mekanu krpicu pa ih prebrisati. I tipkovnica je puna prašine, mrvica hrane... Okrenite je naopako i sve istresite pa prebrišite vlažnom krpom ili dezinfekcijskim sredstvom.

Važno je redovito oprati i kantu za smeće, a da bi ugodno mirisala, prije nego što u nju stavite vrećicu za smeće možete je prebrisati krpom na koju ste nakapali omiljeno eterično ulje ili limun.

Redovito očistite i svoj mobitel, jer je to jedna od najprljavijih stvari koje stalno držimo u ruci.

Foto: pixabay

Klasične mobitele možete prebrisati mješavinom alkohola i vode, a za pametne telefone treba koristiti za to namijenjena sredstva. Zaslone iPada ili televizora možemo prebrisati vlažnim maramicama za naočale. Ne zaboravite prebrisati i slušalice.

Katkada iz našeg vidokruga izađu i podlošci za lončanice, dovratnici, parketne lajsne, fuge na pločicama...

>>Ne treba nam servis za čišćenje tepiha. Samo dobra volja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije