Dobra ideja

Što sa starim časopisima? Pretvorite ih u namještaj!

stol
Foto: Promo fotografije
1/8
22.05.2014.
u 11:04

Kolekcija Shredded dizajnera Jensa Praeta ovih dana dobila je svoje četvrto izdanje.

Nakon što je do sad koristio usitnjene primjerke časopisa Art in America, Detail, Elle Decor, Fast Company i ROBB Report, Praet je novi nastavak ove kolekcije uradio od primjeraka časopisa Art+Auction.

Foto: Promo fotografije

Narezani časopisi pomiješani su sa smolom kako bi se dobio novi materijal zanimljive strukture

Nizak stol i dva velika zrcala čine Shredded Series 4, a količina rada uložena u proces izrade doista je impresivna - belgijski dizajner reže svaku stranicu na tanke trake te ih potom miješa sa smolom koji oblikuje u kalupima.

Foto: Promo fotografije

Niski stol čvrst je poput drveta

Nakon što se smola stisne, namještaj se polira i čvrst je poput drveta, a opet ima nevjerojatnu teksturu.

Uz ove komade Praet je predstavio i nizak stolić iz serije Dressed, napravljen od tkanine umožene u vrući vosak te prebačene preko aluminijske strukture.

Foto: Promo fotografije

Ovaj stolić napravljen je od tkanine ubačene u vosak te pobrončene kako bi dobio čvrstoću

Ovako složen stol potom je optočen broncom kako bi dobio čvrstoću, a nekadašnja tkanina oksidira na je pavom patinom koja s vremenom mijenja boju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije