SPOJ STILOVA

Stan umjetnice skladna je igra komada iz različitih razdoblja

Stan Anijane Galić
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/11
16.05.2014.
u 11:38

Prostorom dominira bijela i nježne pastelne boje koje daju prozračnost, a dominantni materijali su drvo i staklo

Iako je oduvijek bila fascinirana renesansom i modernizmom, zagrebačka umjetnica Anijana Gajić uredila je svoj dom kombinirajući ta dva stila.

– U svom promišljanju interijera u kojem ću živjeti nekako sam se našla u postmodernističkom stilu. Prve moje zamisli krenule su od originalnih bidermajer-komoda koje su u mojoj viziji mogle savršeno nadopunjavati moderne komade namještaja. Budući da sam umjetnička duša i kreativna osoba, slikam, kiparim, sve što vidim nastojim pretvoriti u umjetnost.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

S puno detalja, ali i svojih skulptura i slika nastojala je u prostor unijeti toplinu i razigranost.

Stan ima oko 140 četvornih metara i vrlo je praktičan. Iz dva velika predsoblja s jedne strane ulazi se u spavaći dio stana, a s druge strane u onaj koji obitelj koristi danju.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Iz dnevnog boravka ulazi se i u umjetničin atelje, a tu je i kuhinja, vrlo važna prostorija za cijelu obitelj. Anijana Gajić u stanu živi već godinama pa svako malo radi veće ili manje adaptacije. Primjerice, jedna od terasa tijekom godina je zatvorena kako bi dobila prostor za svoj atelje. U prostoru prevladavaju svijetle i tople boje, a u stanu i kao funkcionalni i dekorativni element ima puno stakla i drva. Prostorom dnevnog boravka dominira i veliki dizajnerski luster od murano-stakla.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Većina je namještaja bijele boje, a kombinacija modernog i klasičnog vidljiva je i u izboru kožnatih fotelja i modernog stolića koji se nadopunjuje s komodama prepunim finog porculana i kristala. Stan na jednom od zagrebačkih podsljemenskih brežuljaka ima sjajan pogled na grad, bukovačke šume i maksimirski park. Zgrada je građena potkraj 90-ih godina, a svi, od investitora do vlasnika stanova, prijatelji su pa je za to veliko složno društvo u prizemlju zgrade teretana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije