U ZG DUBRAVI

Stan kameleon: vlasnici stalno i hrabro mijenjaju boje zidova

stan Dubrava
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/14
27.10.2014.
u 09:00

Stan u na istoku Zagreba kombinacija je namještaja modernih linija s puno detalja i morskih motiva, poput paške čipke, kažuna, malog svjetionika, morske spužve...

U nizu interijera čistih i glatkih linija, minimalističkog stila uređenja, lišenih previše detalja, zavirili smo i u jedan koji je gotovo pa sve suprotno tome. Dom mladog bračnog para, Nine Francetić i Angela Garyja Markoča u zagrebačkoj Dubravi, površine 65 kvadrata, mala je oaza boja i dekora među kojima za oko najprije zapinju plave i bijele nijanse u dnevnom boravku koje mu nepogrešivo daju mornarski štih...

Dašak Mediterana

– S obzirom na to da smo oboje s mora, suprug iz Vodica, a ja sam nekada živjela na Pagu, htjeli smo dovući malo Mediterana u Zagreb. Kada smo useljavali u njega 2009., bilo nam je bitno da stan djeluje prozračno i odmarajuće. Sav je namještaj rađen po mjeri, a kako je on crne i bijele boje, zidovi i ukrasi su u boji te se stalno mogu mijenjati – objašnjava vlasnica stana Nina.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Druga su impresija i pastelne “baby boje”, ljubičaste pločice na zidovima u kuhinji te ružičasti zid u kuhinji i blagovaonici.

– Zid je trebao ispasti ljubičast pa je suprug prvih nekoliko dana malo negodovao na ružičastu. No bojama smo htjeli razbiti hladnoću namještaja koji je u “nebojama”. Sa stručnjacima se nismo konzultirali i moguće je da će već sljedeće godine na zidovima biti neke druge boje – u šali dodaje Nina.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Osim što često interveniraju u uređenje svog životnog prostora, supružnici Francetić/Markoč radili su preinake i prije nego što su se uselili.

– Stan smo kupili u rohbau stanju pa smo mogli intervenirati u tlocrt. Maknuli smo smočnicu i dobili dodatne kvadrate za drugi toalet. Oduzeli smo nekoliko kvadrata spavaćoj i radnoj sobi te smanjili hodnik i to sve dodali dnevnom boravku i kuhinji koji su postali otvoreni. Vlasnici je jedan od najmilijih kutaka radna soba s etnoelementima.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Etnosoba

– Dok smo bili podstanari, dva smo stana uređivali u tome stilu. Bilo nam je žao baciti sve etnofigure i afričku masku useljenjem u novi stan, stoga su oni mjesto našli u radnoj sobi. Jedan mi je od najdražih komada stalak za nakit koji je također izrađen kod stolara.

Balkon je pak priča za sebe. Stilski je potpuno izdvojena cjelina koja asocira na ljetne, tropske dane.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

– Htjeli smo da djeluje veselo i šareno. Namještaj je bio u boji drveta te sam ga obojila u crno i bijelo, no zato je živahnost postignuta jastučićima, svijećama, cvijećem i lampionima kojima sam, priznajem, malo opsjednuta. Balkon je tako postao omiljeno mjesto naših dviju šnaucerki.

>>Luksuz u centru Istanbula: senzacionalan penthouse bogatog neženje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije