Priroda i arhitektura

Spiralno stubište koje živi

Spiralno stubište koje živi
Foto: Dom i vrt
1/4
14.11.2013.
u 12:49

Londonski dizajner Paul Cocksedge osmislio je ovo spiralno stubište savršeno za velike poslovne prostore.

Stepenice koje idu u krug s vanjske strane ukrašene su biljkama, a stubište je ispresijecano okruglim platformama na kojima se zaposlenici mogu opuštati i odmoriti.

Paul Cocksedge osmislio je ovaj projekt za Ampersand, novu zgradu u londonskom kvartu Soho u kojoj će svoje mjesto naći razni kreativci. Sam dizajner stubište opisuje kao "nešto više od stepenica koje vas vode s kata na kat", a uklanjanjem centralnog stupa i proširivanjem dijametra stepeništa oslobodio je prostor za tri platforme za druženje i odmor.

"Living Staircase zapravo je kombinacija stubišta i prostorija, kretanja i mira, vertikalnog i horizantalnog", dodao je Cocksedge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije