13.12.2017. u 13:44

Materijali potrebni za kućnu izradu ukrasa su u prirodi, ali i među školskim priborom djece. Blagdanske dekoracije ne moraju biti velika investicija uz malo mašte, volje i vremena

Kupnja darova, blagdanski ručkovi, dekoriranje doma, sve su to financijski izdaci koji nas svake godine u blagdansko vrijeme “lupaju po džepu”. No, jeste li znali da uz malo mašte, dobre volje i nešto vremena svu raskoš božićnog ugođaja u svome domu možete postići, a ujedno i uštedjeti na kućnom budžetu?

Krenimo od izrade vijenca za ulazna vrata kao znaka dobrodošlice dragim gostima i uštedimo čak i do nekoliko stotina kuna. Sve što vam je potrebno za izradu vijenca nalazi se u prirodi, a možete ga izraditi od grančica jele, smreke, bora ili nekog drugog zimzelenog drveća. Vijenac također možete izraditi od božikovine s bobicama, mahovine pa čak i lovora. K tomu dodajte još po koju ukrasnu vrpcu i kuglu od prošlogodišnjeg nakita i dobit ćete elegantan i unikatan vijenac na koji ćete biti ponosni. Možete umetnuti i jabuke, češere, naranče, orahe, sve bez potrošene ijedne kune.

Foto: Promo fotografija

Budite domišljati i originalni pa grane od bora posprejajte zlatnim ili srebrnim sprejem. Umetnite ih u odgovarajuću vazu i po želji ukrasite. Možda su vam već dosadile stare kuglice? Ne morate nužno kupovati druge kuglice da bi ovaj Božić bi drukčiji. Uzmite željenu akrilnu boju, namočite spužvicu u nju i natapkajte staru kuglicu. Dok je boja još vlažna, pospite je šljokicama i dobit ćete predivan glamurozni nakit.

Foto: Promo fotografije

Želite li pak postići starinski izgled kuglice koji bi se odlično uklopio u shabby chic stil uređenja interijera, prije bojenja kuglicu premažite lakom za raspucavanje. Tek kad se lak osuši, brzo nanesite akrilnu boju. Ali pazite, lak djeluje jako brzo i već u roku od 3 do 5 sekundi nakon doticaja s bojom počinju se stvarati pukotine. Nemojte prebojiti mjesta na kojima je lak već ispucao. Nanošenjem debljeg sloja boje preko laka pukotine će biti izražajnije, a valja napomenuti da, ako boju nanosite spužvicom umjesto kistom, pukotine će biti sitnije i nalikovat će na paučinu.

Foto: Promo fotografije

Postoje razni oblici štednje prilikom dekoriranja doma. Jedno od vrlo dekorativnih i zanimljivih rješenja je umetanje češera bora u staklene teglice. Češere možete obojiti, ukrasiti šljokicama, umjetnim snijegom pa čak i šljokicama stare, neupotrebljive ogrlice. Možete ih također postaviti u male posudice od terakote. Oko njih posložite mahovinu, a posudice ukrasite raznim vrpcama. Iskoristite i vesele stare i nove božićne čestitke te njima ukrasite zid stvarajući božićnu umjetninu na zanimljive načine. Vrpce su jeftin, ali efektan dekorativni element pa ih možemo koristiti na razne načine.

Foto: Promo fotografije

Zanimljivi detalji mogu biti na ukrasnim jastucima napravite li na njima mašnu. Vrpce također možete vezati u mašnu na naslonu stolaca, ali i kao izuzetno elegantne ukrasne mašne na girlandama od borovih grana ili nekog drugog zelenila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije