U NOVSKOJ

Obiteljski dom od 140 m2: neobična mješavina starog i novog

stan
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/23
08.12.2015.
u 15:50

Dio dekora nabavljen je na sajmovima antikviteta, dio je naslijeđen, a neke komade vlasnik je dobio na poklon iz Amsterdama, Londona, Njemačke...

Napuštenu dvokatnicu u Novskoj, gotovo 50-godišnjakinju koja je nekad davno služila kao uredski prostor a poslije rata dugo nije bila korištena, novi je vlasnik Vladislav Bukovac iz potpuno neuglednog objekta pretvorio u suvremen i zanimljiv dom po vlastitoj mjeri.

Dok su u prizemlju ostali poslovni prostori, prvi kat temeljitom je adaptacijom i preuređenjem postao prostrani obiteljski stan od 140 četvornih metara.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

– Radovi su trajali više od osam godina, sve se radilo korak po korak, kako su mogućnosti dopuštale, i danas mogu reći da je uređenje završeno. Počeli smo otucavanjem zidova, uveli novu struju i plin, skidali podne obloge... Tek potom uslijedilo je opremanje, a njime sam htio postići neobičnu kombinaciju modernog i starinskog izgleda – objašnjava vlasnik, autor izgleda interijera.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Stan se sastoji od prostranog dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, jedne veće i jedne manje sobe, salona, zatvorene terase i kupaonice. Za svaku je prostoriju ovaj frizer po struci odabrao drugu boju zidova, i to na neobičan način. Naime, kada su se uklanjali stari tepisoni i parketi, po boji koju je zatekao, bojio je zidove u toj prostoriji, no i iskoristio postojeće.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

– Pločice u kuhinji su zadržane jer, iako datiraju iz 1969. godine, vrhunske su talijanske kvalitete. Od stolarije je pak zadržano praktički sve osim ulaznih vrata, dok je ostalo prebrušeno i prelakirano. Uz to, naslijeđeno je i mnogo detalja i dekora koji su postavljeni po stanu – govori Vladislav.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Među tim stvarima s patinom posebno se ističe šivaći stroj stariji od 80 godina, a bio je vjenčani dar baki. Tu je i mnogo sitnica sa sajmova antikviteta poput onog na Britancu, kao što su svijećnjaci, okviri za slike, a dio “inventara” Vladislavu su donosile mušterije iz njegova frizerskog salona koji se nalazi nedaleko od kuće, i to iz Amsterdama, Londona, Njemačke...

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

– Među omiljenim su mi sitnicama kuglice iznad blagovaonskog stola koje sam kupio na sajmu stvari od puhanog stakla u Rimu. Pravi sam ljubitelj takvih stvarčica i sigurno ću stan oplemeniti sa još njih – zaključio je Vladislav.

>>Život u zagrebačkim oblacima: pogled sa 16. kata impresivan je

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije