NA JARUNU

Nova podružnica kultnog zagrebačkog kafića

kafić leggiero zagreb jarun
Foto: John Pavlish
1/9
11.06.2016.
u 09:00

Najnoviji, četrnaesti po redu Leggiero kafić ima prepoznatljiv valoviti strop, veliki atraktivan šank i tekstilne zidne obloge rađene po principu pečvorka

Puno više od lokalnog kafića u kojem pijete kavu... bila je to misao vodilja Leggiero tima koji je prije nekoliko godina otvorio novu lokaciju na zagrebačkom Jarunu. Uz živopisnu vrevu na tržnici, novi Leggiero nudi predah za sve goste.

Leggiero je tako postao omiljeno mjesto druženja, a domaćoj atmosferi svakako doprinosi i moderni dizajn kojega potpisuje studio Arhitektri.

- Projektni je zadatak bio napraviti kafić koji će biti brand i koji će se moći otvoriti u zgradi u kvartu, šoping-centru, na moru ili kontinentu, a da ćeš ulaskom u njega znati da si u Leggieru i u kojem u nizu godina koje su prošle nećeš osjetiti trendovski trenutak, nego opuštenost i ugodu tvog kvartovskog kafića – objašnjava arhitektica Boška Bahtjarević iz studija Arhitektir.

Foto: John Pavlish

- Osnovna zamisao uređenja bila je jak šank u travertinu, vječnih boja zidova – smeđe-sive i bež s tamnosivom akcentima i snažan, prepoznatljiv valoviti strop. Tijekom godina i razne prostore te tri stvari su uvijek tu dok se zidna dekoracija mijenjala ovisno o prostoru koji se uređivao, od drvenih i mdf letvica s biljkama, pečvork zidova od tkanine ili drveta, crtanja po zidovima... - objašnjava arhitektica misao vodilju.

Inače, prvi Leggiero otvoren je još 2007. godine dok je ovaj nanoviji na Jarunu 14. po redu. Do kraja godine planiraju se proširiti i izvan Zagreba, a osobita pažnja u svakom lokalu se pridodaje osoblju, kvaliteti usluge i bogatoj svakodnevnoj ponudi. To je, izgleda, recept za sretne goste koji se iznova vraćaju.

Foto: John Pavlish

Valja napomenti da, iako je svaki od četrnaest kafića vizualno drugačiji, svi imaju zajedničku nit vodilju, u ovom slučaju prepoznatljivi trio i stolce koji odmah, čim uđete u interijer, sugeriraju da ste u jednom od Leggiero kafića.

U ovom jarunskom, posebno se mislilo na stvaranje toplog, ugodnog ambijenta, što je postignuto kombinacijom toplih boja i mekih tkanina koje gostu omogućuju da se osjeća kao u svom dnevnom boravku. Interijer se može mijenajti, ovisno o sezoni, raznim biljnim dekoracijama za koje su arhitekti predvidjeli mjesta diljem cijelog kafića te zidnim oblogama.

Foto: John Pavlish

Puno pozornosti posvećeno je rasvjeti koja diskretna i cilj joj je dodatno potaknuti ugodnu atmosferu u samom kafiću. Nije zgoreg spomenuti da, osim vrhunskih kava i ostalih pića, u svim Leggiero kafićima možete pronaći i prefine kolače, točnije totge koje su u vrlo kratkom roku stekle mnoge sljedbenike.

>>Kafić u koji će zasigurno uživati odlaziti i vaši mališani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije