DESIGN DISTRICT ZAGREB

Novi festival dizajna koji će afirmirati zonu Martićeve ulice

festival dizajna zagreb district
Foto: Promo fotografije
1/10
29.02.2016.
u 12:00

Četverodnevni festival održat će se od 16. do 19. lipnja, dok će se brojne aktivnosti i kulturne inicijative odvijati i nakon toga

Zagrebačka četvrt čiju arteriju čini Martićeva ulica u lipnju će zablistati kao domaćin novog uzbudljivog festivala! Ovu zonu u istočnom dijelu središta grada koju omeđuju Šubićeva, Zvonimirova, Račkoga, Draškovićeva i Vlaška ulica, festival Design District Zagreb i širi istoimeni projekt afirmirat će kao kreativnu gradsku četvrt.

Iako donedavno poznata po brojnim trgovinama autodijelova i salonima automobila, četvrt je svoj urbani identitet posljednjih godina spontano transformirala pa danas doživljava procvat koji zahvaljuje brojnim vrijednim kulturnim i kreativnim inicijativama. Kulminacija projekta bit će četverodnevni festival od 16. do 19. lipnja, namijenjen širem krugu građana i turističkih posjetitelja, dok će se brojne druge aktivnosti odvijat i kontinuirano s ciljem dugoročnog poboljšanja kvalitete života stanovnika četvrti.

Foto: Promo fotografije

Kreativna direktorica Design Districta Zagreb je Ira Payer, dok su organizatori Croatian Design Superstore i Dizajn centar Zagreb. Projekt se odvija u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Gradom Zagrebom, odnosno Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada te uz podršku Hrvatskog dizajnerskog društva, Društva arhitekata Zagreba i Udruženja hrvatskih arhitekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije