Dizajnerski, a pristupačno

Naslonjač koji za malu cijenu donosi slavni potpis

uchiwa
Foto: Promo fotografije
1/3
17.04.2014.
u 15:54

Uchiwa stolac studija Doshi Levien svoje ime i oblik dobila je od lepeze koja se radi od jednog komada papira namještenog na dršci od bambusa.

Okvir je napravljen od poliuretana i tapeciran - za kućnu upotrebu korišteno je pernato punjenje dok postoji i trajnija varijanta punjena pjenom.

Dizajner Jonathan Levien otkrio je portalu Dezeen kako su imali otvorene ruke pri stvaranju udobnog naslonjača, a jedini uvjet kojeg je postavio naručitelj - tvrtka Hay, je da bude pristupačan.

Foto: Promo fotografije

Dizajneri su stvarali naslonjač oko 7 mjeseci sve dok nisu količinu šavova pri tapeciranju sveli na minimum i odabrali materijale koji će garantirati prihvatljivu cijenu.

"Najveći dio posla kod tapeciranja je upravo izrada šavova pa smo htjeli pronaći način da ju svedemo na minimum, istovremeno postižući poseban izgled", objasnio je Levien.

Foto: Promo fotografije

Naslon stolca oblikovan je u kalupu, a stalak je napravljen od hrasta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije