DJELUJTE ODMAH

Naučite kako popraviti rasušeni parket

parket
Foto: Thinkstock
1/3
28.03.2016.
u 17:03

Centralno grijanje i prozračivanje prostorija čini da parketi dožive temperaturni šok pa se spojevi počinju odvajati i nastaju pukotine...

Oni koji imaju za parket podne obloge u domu, znaju se često, i to obično nakon zime susresti s činjenicom da se na nekim mjestima rasuši.

To rasušivanje očituje se u tome da počne pucketati pod nogama i pomicati se, tako da se stvaraju pukotine. Razlog tome je zimski period u kojem grijemo kuću, a rasušivanje će se češće dogoditi ako imamo ugrađeno centralno grijanje.

Foto: pixabay

Jedan od uzroka je i loše postavljen parket – očito niste odabrali dobrog majstora koji će kvalitetno odraditi posao. Usto, problem sa rasušivanjem će se javiti i kod provjetravanja tijekom zimskih mjeseci. Tada dolazi do temperaturnog šoka u strukturi drveta pa se ono počinje skupljati, a lak pucati. Zato je bitno vlažiti stan tijekom hladnih dana, a pravo rješenje je ovlaživač zraka.

No, to svakako nije nerješiv problem – bitno je početi djelovati na vrijeme i odmah angažirati stručnjaka parketara koji će sanirati problem i spriječiti daljnje širenje pukotina. Jer, ako ne zatvorimo razdvojena mjesta, komadi parketa mogli bi početi potpuno ispadati iz svoga ležišta.

Foto: pixabay

Naročito je bitno angažirati majstora u slučajevima kada su pukotine veće. Stručnjak će posebnim ljepilom, drvofiksom pomiješanim sa strugotinama starog parketa, popuniti prethodno dobro očišćene šupljine, a zatim pritisnuti, izravnati i po potrebi prelakirati.

>>Parket daje domu finoću, toplinu i eleganciju, ali kako izabrati najbolji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije