Živjeli!

Korak po korak: kako pravilno oprati kristalne čaše

čaše
Foto: Shutterstock
1/5
19.11.2015.
u 11:30

Elegantne, ali i osjetljive, kristalne čaše peru se korak po korak. Činite to pažljivo kako se ne bi oštetile

Prilikom pranja kristalnih čaša, treba poduzeti neke mjere opreza. Prvo, ispunite sudoper dopola toplom vodom, a zatim u njega stavite plastičnu posudu. Lagano uronite jednu po jednu čašu, ostavljajući ih pet minuta pa dodajte tekućinu za pranje posuđa. Uz pomoć spužve oprati čaše. Dobro ih isperite.

Nakon pranja čaše složite na kuhinjsku krpu, okrenute naopako, da se ocijedi višak vode. Primijetite li bijele mrlje, svaku čašu prebrišite krpom namočenom u malo bijelog vina.

Foto: screenshot/facebook

Radite to u smjeru kazaljke na satu. Nakon toga ponovo ih isperite hladnom vodom i obrišite čistom suhom krpom.

Ima i onih koji kristalne čaše peru u perilici. Pažljivo ih posložite, pazeći da se međusobno ne dodiruju. Perilicu uključite na program pranja niske temperature.

Foto: screenshot/facebook

Oprane i suhe čaše najbolje je držati u zatvorenoj komodi ili ormariću kako bi se spriječilo taloženje prašine. Prije ponovne uporabe, čaše prebrišite krpom koja ne ostavlja mucice.

Foto: screenshot/facebook

Valja se i prisjetiti kako čaše određenog oblika poboljšavaju okus i aromu. Sjetite se toga kad slažete blagdanski stol.

Foto: screenshot/facebook

>> Kako najjednostavnije očistiti srebrni pribor za jelo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije